Edirne’de 3 bin 500 kişinin kaçak iş yaptığı tespit edildi

Edirne’de 3 bin 500 kişinin kaçak iş yaptığı tespit edildi

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ, il genelinde 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren 3 bin 500 kişinin kaçak iş yaptığını tespit ettiklerini söyledi

İnağ, makamında gazetecilerin sorularını cevapladı. Edirne’de odasına kayıt yaptırmayan esnafla mücadelenin devam ettiğini belirten İnağ, “Biz tespit ettiğimiz kaçak iş yapanları valiliğe bildiriyoruz. Valilik para cezası kesiyor. Hatta odaya kayıt olmamaya ısrar edenlerin işletmeleri kapanmaya kadar gidecek” dedi.Türkiye ve Edirne’nin en büyük sıkıntısının kayıt dışı işletmeler olduğunu kaydeden İnağ, “Eskiden vergi dairesine kayıt olan işletme sahipleri esnaf odasına kayıt olmayabiliyorlardı. Biz oda olarak bunu göremiyorduk ancak zabıta ve vergi dairesi personelinin ile bizim denetimlerimizde ortaya çıkıyordu. Kişiye tebligat yapıyorduk. Bir ay içinde gelmezse valiliğe dilekçe verip ceza yazılıyordu. Sistem 1 Ocak 2016 itibariyle vergi dairesine kayıtlı olup bize kayıtlı olmayanları göstermeye başladı. 4 bin kişinin kayıtsız olduğunu gördük. 4 bin kişiden 500 kişinin ticaret odasına kayıtlı olduğunu tespit ettik. 3 bin 500 kişinin kayıtlı olmadığı bu sayede ortaya çıktı. 2 bin 500 kişi bizim uyarılarımızın ardından kayıt oldu” dedi.İnağ, son olarak Edirne Esnaf Odaları Birliği’nin esnafı odaya kaydetme konusunda Türkiye genelinde 4’ncü sırada olduğunu, yüzde 80 başarı yakaladığını da sözlerine ekledi.

EDİRNE/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN