Edirne’de ’Disiplin Yönetmeliği Semineri’ düzenlendi

Edirne’de ’Disiplin Yönetmeliği Semineri’ düzenlendi

Edirne’de Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğünün tertip ettiği ’Disiplin Yönetmenliği Işığında Disiplin İşlemleri ile Uzlaştırma İş ve İşlemleri’ konulu eğitim seminerleri verildi

Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğünün düzenlediği eğitim semineri bir otelin toplantı salonunda gerçekleşti. Eğitim seminerine, Edirne Valisi Günay Özdemir, Ceza İşleri Genel Müdür Yardımcısı Ali Öztürkmen, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Savran, Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Kaymakamlar, hakim ve öğretim üyeleri katıldı."İlk icraat uzlaştırma bürosunu kurduk"İstiklal Marşı ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Savran ’Uzlaşma nedir?’, ’Yasal düzenlemeler ne zaman yapıldı?’, ’Gelinen nokta nedir?’, başlıkları altında konuşma yaptı. Savran, "Edirne’de ilk yaptığımız icraat uzlaştırma bürosunu kurmak oldu. İlk zamanlar bin civarında soruşturma evraklarımız vardı ve 100 tanesinde uzlaştırmayı sağladık. Bu çok önemli bir katkı" dedi."150 bin dosyanın uzlaşma ile sonuçlanmasını hedefliyoruz"Ceza İşleri Genel Müdür Yardımcısı Ali Öztürkmen yaptığı konuşmada, "Düzenlemeler sonucunda son 2 ayda aldığımız yaklaşık 20 bin 352 dosyanın uzlaştırmayla sonlandırıldığını tespit ettik. En son 2015 yılında yapılan belirlemelerde bu rakam 17 bin 319 idi ve son 2 ayda bunun önüne geçmiş olduk. 2017 yılı sonu itibariyle asgari olarak 120 bin ve azami olarak da 150 bin dosyanın uzlaşma ile sonuçlanması hedeflenmektedir. Tabi ortalama bir Asliye Ceza Mahkemesinin bir dosya baktığını düşünürsek yaklaşık 120 mahkemenin kapatılması anlamına geliyor" ifadelerini kaydetti."Edirne huzurlu kent"Türkiye genelinde en huzurlu kent olarak Edirne’yi gördüğünü belirten Edirne Valisi Günay Özdemir, "Trakya’nın hemen hemen tamamında insanlar farklı inanç ve düşünceleri olmalarına rağmen ilişkilerini her zaman devam ettirirler. Kendi yaşam biçimine müdahale edilmesini istemediği gibi başkasının yaşam biçimine de müdahale etmezler. Böyle bir hoşgörü ve huzurun yaşandığı yerlerden birisi. Diğer illeri bilmiyorum ama özellikle Edirne bu konuda nüfus olarak baktığınızda davalar konusunda ve asayiş konusunda çok daha huzurlu bir kent" diye konuştu.

EDİRNE/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN