EDOSK çift branşla Enez’de sezonu açtı

EDOSK çift branşla Enez’de sezonu açtı

Aktif olarak faaliyet gösterdiği branşlardaki etkinliklerini sadece Edirne ile sınırlamayıp Edirne geneline, hatta Trakya geneline yayan Edirne Doğa Sporları Kulübü Derneği (EDOSK) iki farklı branşla Enez’de sezonu açtı

Kano ve doğa yürüyüşü ekipleriyle 15 Nisan Pazar günü hem karada hem de denizde etkinliklere imza atan EDOSK, Enez’de her türlü doğa sporunun yapılabilirliğinin uygun olduğuna dikkat çekti. Faaliyetlerine ara vermeden devam eden EDOSK, bu hafta sonu çift branşla Enez’e geldi."Tatlı sudan tuzla suya"Havaların ısınmasıyla birlikte kano etkinliklerine start veren ve bu sezonun üçüncü etkinliğini Enez’de gerçekleştiren Kano branşı, "Tatlı sudan tuzlu suya" sloganıyla Enez’in Lagün Gölü’nden Saros Körfezi’ne kürek çekti. 14 kano sporcusuyla 3 saatte yaklaşık 9 kilometre kürek çekerek etkinliği Enez Limanı’nda sonlandıran kano sporcuları, gerçekleştirmiş oldukları etkinlikle Enez’in başta Kano olmak üzere çeşitli su sporlarına oldukça uygun olduğunu kanıtlamış oldu.Milli parkta 18 kilometreYaz dönemi hariç etkinliklerini sürdüren doğa yürüyüşü branşı ise 2005 yılında milli park statüsüne alınan Gala Gölü’nde 18 kilometrelik bir doğa yürüyüşü etkinliğine imza attı. 13 doğasever, Işıklar köyünden başladıkları etkinliklerini Gala Gölü Milli Parkı girişinde tamamlarken etkinlik boyunca bölgedeki bazı kuşları da gözlemleme fırsatı buldu.EDOSK Yönetim Kurulu Başkanı Orkun Akman, Enez’in Edirne’nin il merkezine en uzak ilçesi olduğunu ancak tarihi itibariyle Edirne’yle eşdeğer, hatta Edirne’den daha eski bir geçmişe sahip olduğunu belirtti. Akman, yaklaşık 8 bin 500 yıllık geçmişiyle Enez’in derin bir tarihe ve köklü bir geçmişe sahip olduğunu bunun yanı sıra Enez’in, Saros Körfezi gibi dünyanın sayılı körfezlerinden birisine kıyısı olduğunu da hatırlattı.

EDİRNE/İHA


(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN