Halat bağladılar, yangın tüpünü nasıl kullanacaklarını öğrendiler

Halat bağladılar, yangın tüpünü nasıl kullanacaklarını öğrendiler

Edirne Belediyesinin, Interreg-IPA Bulgaristan–Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında yürüttüğü 3 projeden biri olan “Orman Yangınları için Operasyonel Kapasitenin Artırılması ve Afet Önleme Çalışmalarının Geliştirilmesi” projesi kapsamında öğrenciler yangına karşı bilinçlendirildi

Halat bağlayan öğrenciler, ihtiyaç halinde yangın tüpünü nasıl kullanacaklarını eğlenceli bir şekilde öğrendi.Avrupa Birliği Bakanlığının ulusal otorite görevini yürüttüğü Interreg-IPA Bulgaristan–Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı’nın birinci teklif çağrısı kapsamında Bulgaristan İçişleri Bakanlığı Yangın Güvenliği ve Afet Önleme Genel Müdürlüğü ve Edirne Belediyesinin ortak yürüttükleri “Orman Yangınları için Operasyonel Kapasitenin Artırılması ve Afet Önleme Çalışmalarının Geliştirilmesi” isimli proje kapsamında Edirne merkezde 10 ile 12 yaş aralığındaki 100 öğrenci Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünde ‘Yangın Güvenliği eğitimine başladı.Eğitime katılan ilk grup Lala Şahinpaşa Ortaokulu öğrencileri oldu. Proje kapsamında Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne gelen 5/A Sınıfı öğrencileri ilk olarak teorik eğitim aldı. İtfaiye Amiri Erdoğan Göbel, yangın güvenliği ve afetlerden nasıl korunulacağı hakkında bilgiler verdi. Göbel, orman yangınlarında, deprem ve sel gibi doğal afetlerde neler yapılması gerektiğini ayrıntılı bir şekilde anlattı. Çocuklar, İtfaiye Amiri Erdoğan Göbel’i ilgiyle dinledi; sorular sorarak, İtfaiyecilik mesleğini yakından tanımaya çalıştı. Çocuklar Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın talimatıyla yapılan ve Edirne’deki çok büyük bir ihtiyacı da karşılamış olan yeni İtfaiye binasını da gezme fırsatı yakaladı. Çocuklara ayrıca proje kapsamında iki proje ortağının katkılarıyla oluşturulan Yangın Güvenliği ve Afetlerden Korunma El Kitabı, defter, kalem, dosya, tişört ve şapka hediye edildi.Çocuklar daha sonraki eğitime İtfaiye binasının bahçesinde devam etti. Avrupa’da yapılan ‘Genç İtfaiyeciler Yarışması’nın bir etabı da uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Yarışma öncesinde çocuklara Avrupa’da yapılan Genç İtfaiyeciler Yarışması’yla ilgili videolar izletildi.Yarışmayı önceden de izleme fırsatı bulan çocukların, bahçede gerçekleştirilen uygulamada oldukça başarılı ve istekli olduğu gözlendi. İtfaiyecilik mesleği ile ilgili bilgiler alan çocuklar, kendilerine bu fırsatı sunan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a teşekkürlerini illeti.Söz konusu eğitimin 5 gün boyunca devam edeceğini ve eğitime çeşitli okullardan toplamda 100 öğrencinin katılacağını ifade eden Başkan Gürkan, "Proje kapsamında Bulgaristan İçişleri Bakanlığı Yangın Güvenliği ve Afet Önleme Genel Müdürlüğü ve Haskova İtfaiyesi ile birlikte sonbaharda Avrupa’da uygulanan ‘Genç İtfaiyeci Yarışması’nın bir benzerini Edirne’de gerçekleştireceğiz. Haskova’dan gelecek olan 20 öğrenci ile eğitimlerimize katılan ve gönüllü olacak olan Edirne merkezdeki öğrencilerimiz bu yarışmada yer alacak. Bu yarışmamız Türkiye’de ilk defa Edirne’de gerçekleştirilecek. Edirne Belediyesi olarak bir ilki daha gerçekleştirmiş olacağız ve kentimizin çocukları Avrupa standartlarında itfaiye eğitimi almış olacaklar" dedi.Gürkan, proje ile Edirne Belediyesinin 277 bin 922 euro hibe aldığını belirterek, "Ayrıca tam donanımlı bir itfaiye aracına sahip olacağız" diye konuştu.

EDİRNE/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN