Taksicilerden kamera eleştirisi

Taksicilerden kamera eleştirisi

Edirne’de bazı taksi şoförleri, taksilerde görüntü kaydının alınmasını zorunlu kılan Emniyet Genel Müdürlüğü genelgesini eleştirerek, müşterilerinin aracın içini çeken kameradan dolayı rahatsız olduklarını dile getirdi

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan ve Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erbey Kılıç bir taksi durağında basın açıklamasında bulundu. Taksicilerin yanında olmaya devam edeceklerini belirten Bircan ve Kılıç, taksilerde görüntü kaydının esnafı zor duruma düşüreceğini ileri sürdüler.“Esnafın mağdur olmasını istemiyoruz”CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, taksici esnafının yanında olduğunu belirterek, “CHP meclise soru önergesi verdi. Arkadaşlar taksilerinin içine 4 bin 500 TL’ye kamera aldılar. Yarın mahkeme iptal ederse genelgeyi. Arkadaşlar aldıkları kameraları kime iade edecekler. Parayı kimden alacaklar. Biz taksici kardeşlerimizle bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Valimiz Günay Özdemir’den bunu rica ettim. Esnafın mağdur olmasını istemiyoruz. Esnafla birlikte hareket ediyoruz” dedi.“İç kameraya karşıyız”Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erbey Kılıç ise, “Kamera konusunda Edirne’ye 10 firma çağırmıştık. Esnaf Odaları Birliğinde toplandık. 58 taksi durağından toplantıya epey katılan oldu. Toplantıda 10 kamera firması kameralarını sergilediler. Fiyatlarını açıkladılar. Bu süre zarfında İl Trafik Komisyonunun vermiş olduğu süre de doldu. Hazırlıklarımızı tamamlayamadığımız için İl Trafik Komisyonunundan sürenin uzatılmasını istedik yılbaşına kadar. Bu konuda esnafımızın lehine çalışmalarımız devam ediyor. Tekliflerimiz oluyor firmalara. Esnafımızın yanında olmaya devam edeceğiz. İç kameraya karşıyız. Dış kamera olabilir” diye konuştu.

EDİRNE/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN