Uzman Diyetisyen Esra Çelakıl: “Bağırsak bakterileri eş seçiminde etkili"

Uzman Diyetisyen Esra Çelakıl: “Bağırsak bakterileri eş seçiminde etkili"

Uzman Diyetisyen Esra Çelakıl, insan bağırsağındaki yararlı ve zararlı bakterilerin eş seçiminde etkili olduğunu söyledi

Uzman Diyetisyen Esra Çelakıl, İhlas Haber Ajansı’na (İHA) yaptığı açıklamada, insan bağırsağındaki yararlı ve zararlı bakterilerin eş seçiminde etkili olduğunu anlattı. Bağırsakların insan sağlığında birçok etkisinin olduğunu belirten Çelakıl, "Bağırsaklarımız son 5 yıldır, bilim dünyasının en popüler konularından bir tanesi. Bağırsaktaki bakterilerin yararlı ve zararlı bakterilerin sayısının insanların eş seçimde bile etkili olduğu söyleniyor. İnce bağırsakta hangi bakterinin yoğun olduğu bizim mutluluğumuzu da belirliyor. Yüzde 95 oranında mutluluk hormonu bağırsaklarımızda salgılanıyor. Eğer bağırsak florası bozulursa inisülün direnci, diyabet gibi bir çok sağlık problemi beraberinde gelebiliyor” dedi."Ani stres durumlarında bağırsak florası hızla bozuluyor"Bağırsak ile stresin arasında güçlü bir ilişki olduğunu ifade eden Çelakıl, “Stres bağırsak florasında net etkiye sahip. Beynimizle bağlantılı olan sinir bağırsaklarımızla bağlantılı. Ani stres durumlarında bağırsak florası hızla bozuluyor. Beraberinde bağırsakların bozulmasıyla birlikte sağlık sorunları ortaya çıkıyor” diye konuştu.

EDİRNE/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN