15 Temmuz sonrası Suudilerden 1 milyar dolarlık yatırım

15 Temmuz sonrası Suudilerden 1 milyar dolarlık yatırım

FETÖ’nün püskürtülen darbe kalkışması sonrasında Körfez’den yatırım kararı geldi. Suudi Al Qemam, konuta 1 milyar dolar ayırdı. Akzirve Gayrimenkul CEO’su İbrahim Maasfeh, “Grubumuz, 15 Temmuz sonrası, pazartesi sabah bu yatırımın 10 milyon dolarlık kısmını gönderdi” diye konuştu.

ÖZEL HABER HAMİDE HANGÜL / İSTANBUL

Körfez bölgesinden, FETÖ’nün püskürtülen hain darbe kalkışması sonrası yatırım desteği geldi. Türkiye’de gayrimenkule 1 milyar dolar bütçe ayıran Suudi Al Qemam, planlarına aksatmadan devam etti. Merkezi Cidde’de bulunan grubun Türkiye iştiraki Akzirve Gayrimenkul ve Yatırım’ın CEO’su İbrahim Maasfeh, “Grubumuz, 15 Temmuz sonrası ilk iş günü olan pazartesi sabah 1 milyar dolarlık yatırımın 10 milyon dolarlık kısmını gönderdi. Bu, Türkiye’ye olan güvenimizin bir göstergesidir” ifadelerini kullandı. 25 yıldır faaliyet gösterdikleri Türkiye’ye uzun vadeli baktıklarının altını çizen Maasfeh, yeni projelerini ve gayrimenkul piyasasındaki gelişmeleri Karar’a anlattı.

BAHÇEŞEHİR’E 2.500 DAİRE

Türkiye’de ilk konut yatırımına Bahçeşehir’de yükselen Strada projesi ile başladıklarını açıklayan Maasfeh, inşaat alanının 105 dönüm arsa üzerinde 350 bin metrekareden oluştuğunu söyledi. Yatırım bedelinin 1.5 milyar lirayı bulduğunu açıklayan Maasfeh, toplam üç etapta bitirilmesi planlanan Strada’da, 747 konutluk ilk etabın KDV dahil 240 bin liradan başladığını ve Aralık 2018’de tamamlanmasının öngörüldüğünü söyledi. İkinci ve üçüncü etapların birer yıl arayla bitirilmesinin hedeflendiğini bildiren Maasfeh, tüm etaplar tamamlandığında 2 bin 500 konuta ulaşacaklarını kaydetti. Gayrimenkulün çok gelişen bir sektör olduğunun altını çizen İbrahim Maasfeh, Türkiye’de 25 yıldır inşaat malzemelerinde faaliyet gösterdiklerini hatırlattı.  Gayrimenkule geliştirmeye 2010 yılında girdiklerini ifade eden Maasfeh, “Bugün kendi projemizi kendimiz yapıyoruz. Geçtiğimiz 4-5 yıl içerisinde bitirdiğimiz projeler de var. Ataşehir’de bir ofis bitirdik. Türkiye’deki gayrimenkul sektöründe ciddi bir rekabet var, ancak ciddi bir talep de var” değerlendirmesinde bulundu.

Bu yılın zorlu geçtiğini ancak, talebin durmadığına işaret eden Maasfeh, konut satışında bu yıl da yeni bir rekorun gelebileceğini ifade etti. Geçen yıl satış rakamının 1 milyonu aştığını hatırlatan Maasfeh, “Bu yıl da geçen yılki rakamlar yakalanır” dedi. Türkiye’de gayrimenkul geliştirme yatırımlarına devam edeceklerini açıklayan Maasfeh, sözlerini şöyle sürdürdü: “2016 ve 2017’de yeni projelerimize odaklandık. Bununla birlikte Harbiye’de butik bir otel işimiz sürüyor, 2017’de bitirmeyi planlıyoruz. Biliyorsunuz Strada’nın lansmanını yaptık, tüm etapları dört yılda tamamlanacak. Zeytinburnu Ambarlar projemiz de büyük bir proje olacak ve bunun lansmanını 2017’de planlıyoruz. Şu anda zaten ruhsat aşamasındayız. Bu yıl sonuna doğru ya da yeni yılın başlarında ruhsatı almış oluruz.” Zeytinburnu projesi üzerinde iki yıldır çalıştıklarının da altını çizen İbrahim Maasfeh, bölgede sürekli fizibilite çalışmaları yaptıklarını, özellikle E-5 hattındaki projeleri takip ettiklerini ve bu bölge metrekarelerin 9-10 bin liraya kadar yükseldiğine dikkat çekti. Maasfeh, Zeytinburnu’nda lansmana ise o bölgede kabul edilen fiyatlarla çıkacaklarını bildirdi. Türkiye’de kentsel dönüşüm projelerine devam edeceklerini de açıklayan İbrahim Maasfeh, iki bölgede çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Maasfeh, şunları kaydetti: “Kentsel dönüşüm uzun vadeli bir çalışma. Yeni çıkan düzenlemeler, gayrimenkul yatırımcılarının işini kolaylaştıracak. Daha rahat çalışabilecekler. Çünkü artık malikler anlaşmaya katılacak. Düşündüğümüz iki kentsel dönüşüm projesi de İstanbul’da, araştırmaları sürüyor. İnşallah onun için de çalışmalara 2017’de başlayacağız. Şu anda hak sahipleriyle anlaşma sürecini başlattık. İkisi de Avrupa Yakası’nda.”

YALOVA’YA DA BAKIYORUZ

İstanbul’da Kayaşehir ve Halkalı bölgelerini de takip ettiklerini de açıklayan İbrahim Maasfeh, ayrıca Bursa, Yalova gibi İstanbul’a yakın yerlerin de ilgilerini çektiğini söyledi. Maasfeh, şöyle devam etti: “Yeni açılan Osmangazi Köprüsü ve otoyollarıyla İstanbul, Bursa ve Yalova’ya daha yakın hale geldi. Biz hem konut, hem lojistik projeleri düşünüyoruz. Yalova’da bir konut projesi planlıyoruz, burada araziyle ilgili çalışmaları 2017’de bitirip, başlayabiliriz.”

16-12/04/sd-1480813968.jpg

400 KİŞİYLE TEK TEK ANLAŞTIK

Zeytinburnu Ambarlar’da tüm hak sahipleriyle anlaştıklarını açıklayan İbrahim Maasfeh, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz oradaki hak sahiplerine tek bir seçenek sunmadık. Kat karşılığı sunduk, hasılat paylaşımı sunduk. Daire de önerdik. Tabi bazı kişiler de var ‘ben konut istemiyorum, ticari istiyorum’ diyor. Herkes projenin içinde yer alacak. Bu arazide 245 hissedar vardı, ancak satış için 400 kişiyle görüştük. Biliyorsunuz Zeytinburnu Ambarlar 1972’de kurulmuş. İntikal eden hak sahipleri de olduğundan 400 kişiyle görüştük ve anlaşma sağladık. Lansmana, 2017 ikinci yarıda çıkacağız.”

STRADA 15 GÜNDE 200 SATTI

Strada projesinin yoğun ilgi gördüğünü de vurgulayan İbrahim Maasfeh, lansmana çıktıkları 15 günlük südede yaklaşık 200 satış olduğunu bildirdi. Bahçeşehir bölgesinde metrekare fiyatlarının 3 bin 500 liradan başladığını ifade eden Maasfeh, “Bizim projemiz konsept, lokasyon, kullandığımız malzeme ve iç  dizayn açısından daha farklı. Strada projemizde teslim sonu metrekareler 4 bin – 4 bin 500 lira seviyesine ulaşır. Bu ilk etap için böyle, diğer iki etapta değer artışı daha yüksek olacak” dedi. Projenin birer yıl arayla teslim edileceğini ifade eden Maasfeh, “Erken teslim de olabilir” ifadelerini kullandı. Kur yükselişlerinin inşaat maliyetlerine etkisini de değerlendiren Masfeeh, dolardaki artışın demir fiyatlarına yüzde 25 etkisi olduğunu söyledi. Ancak doların tüm dünyada değer kazandığına işaret eden Maasfeh, “Kur dalgalanmalarını takip ediyoruz. Bu artışlarla ve inişlerle yolumuza devam edeceğiz. Çünkü bu, dünyayı etkileyen bir durum. Uluslararası çalışan bir grubuz ve inşaat bizim alanımız” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN