2017 konuta yatırım yılı

2017 konuta yatırım yılı

Konut yatırımlarında artış beklediklerini söyleyen Era Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, bu kapsamda satışlarda da canlılık beklediklerini söyledi. Baygan, konut franchise pazarının da 2017’de 50 milyar dolara yükseleceğini bildirdi.

Türkiye’de dalgalı kurun konut fiyatlarına yüzde 10 yansımasının beklendiğini söyleyen Era Gayrimenkul Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, satışlarrda canlılık beklediklerini söyledi. Konut franchise pazarının da büyüyeceğini ifade eden Baygan, böylelikle 43 milyar dolardan 50 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaşılabileceğini bildirdi. Türkiye’nin en genç gayrimenkul danışmanlığı markası ERA Türkiye; geldiği noktayı ve 2017 yılı hedeflerini düzenlediği basın toplantısında paylaştı. 2016 yılını yüzde 70 büyüme ve KKTC dahil 47 ofisle kapatan Era Gayrimenkul Türkiye, 2017 yılında 30 yeni ofis açmayı hedefliyor. Ülke genelinde yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen; 2017 yılında da konuta olan yatırımların hızla süreceğine olan inançlarının tam olduğunu ve bu nedenle yatırımlarını aralıksız sürdürdüklerini belirten Baygan, Türkiye ekonomisine güvendiklerini bu nedenle de yatırımlarına aralıksız devam ettiklerini söyledi. Baygan “Olumsuz ve tatsız olaylara şahit olduğumuz bir yılı geride bıraktık, ancak geleceğe umutla bakıyor ve yatırım hedefleri belirliyoruz. Yılsonu itibariyle yüzde 70 büyüme sağladık ve yılı 47 ofisle kapattık. Bu yıl da 30 ofis açmayı ve 2017 sonunda ofis sayımızı 77’ye çıkarmış olmayı planlıyoruz” dedi.

2017 yılının gayrimenkul açısından canlı geçeceğini ve sektörün hep revaçta kalacağını belirten Baygan, şöyle devam etti: “Yenilenme mecburiyetindeki yaklaşık 12 milyon bina, büyük şehirlere göçün devam etmesi, evlenmeler, boşanmalar, gayrimenkulden beklenen rant geliri konuta olan talebin devam edeceğini gösteriyor. Bütün bunlara, döviz artışı nedeni ile oluşacak yaklaşık yüzde 10 fiyat artışının getireceği hızlandırılmış talep de eklenince yeni yılın ilk aylarında İstanbul’da konut satışının geçen yıla göre artacağını söyleyebiliriz. Franchise pazarı 2016 yılında 43 milyar dolar gelir ve 200 bin kişiye istihdam alanı sağladı. 2017 yılı beklentisi için 50 milyar dolar diyebiliriz.” 

Döviz getiren yabancılara vatandaşlık hakkı veren yeni yönetmelikle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Baygan, kararın gayrimenkul sektörüne ciddi avantaj sağlayacağını kaydetti. Baygan “Yatırımcı harekete geçecektir” diye konuştu.

BABACAN’DAN FİKİRTEPE’YE 950 MİLYON TL

Babacan Holding, kentsel dönüşüm projeleri için de kolları sıvadı. Fikirtepe’de iki ayrı dönüşüm projesine başlayan firma, bölgede birinci etabında toplam 600 milyon TL değerindeki yatırımla 1500 adet konut inşa edecek. Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan, Fikirtepe’de 2 bin 500 dairelik 2 proje hayata geçireceklerini kaydetti.

17-01/22/22kr05babacan.jpg

Babacan, şunları söyledi: “Çalışmaları sonlandırmak üzereyiz. Yaklaşık 22 bin metrekare arazi üzerinde riskli yapılarda sözleşme ve anlaşma çalışmaları çerçevesinde 2/3 çoğunluğu sağlamış durumdayız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca alınan karar gereği kısmen satış veya kamulaştırma sürecini devam ettiriyoruz. Hak sahipleriyle yüksek oranda anlaştık, son kalan imzalar tamamlandıktan sonra evini teslim eden vatandaşlara birer yıllık kiralarını peşin vereceğiz.”

MERSİN’DE KENTSEL DÖNÜŞÜM

Akdeniz Kaymakamı ve Akdeniz Belediye Başkanı Hamdi Bilge Aktaş, vatandaşların da rızasıyla ilçede kentsel dönüşüm çalışmalarına başlayacaklarını belirterek, “El ele verip kentsel dönüşümü başaramazsak Akdeniz sıradan bir kent olarak kalmaya devam eder” dedi. Başkan Aktaş, ilçe sınırları içerisinde bulunan 65 mahallenin muhtarlarıyla bir tanışma toplantısı düzenledi. Aktaş, şunları söyledi: “Kentsel dönüşüm konusu çözüme kavuşmadan altyapının, elektrik, doğalgaz şebekelerinin sağlıklı bir biçimde tesis edilmesi mümkün değildir. Biz dönüşüme ihtiyaç duyulan mahallelerimizin, bölgede yaşayan vatandaşlarımızın da rızasıyla bu çalışmalara başlamayı istiyoruz. Bunu, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Mersin Valiliği ve Mersin Büyükşehir Belediyesinin içinde bulunduğu geniş bir kurumlar arası işbirliği ile tasarlayacağız. El ele verip kentsel dönüşümü başaramazsak Akdeniz sıradan bir kent olarak kalmaya devam eder.”

ONDÖRTÜÇ PENDİK’TE 240 AY VADE

İnsay Yapı, Pendik’te inşa ettiği Ondörtüç Pendik’te vadeleri 240 aya kadar çıkardı. Böylelikle projeden ev almak isteyenler, artık 20 yıl vadeyle ev sahibi olabilecek. İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, Türk ekonomisinin bel kemiği olarak görünen gayrimenkul sektörünün hareketlenmesi adına yapılan bu çalışmayı takdirle karşıladıklarını söyledi. Çulhalık, bu projeye öncülük etme adına, ilk hamleyi atmak için harekete geçtiklerini ifade etti.

17-01/22/22kr05insay.jpg

Çulhalık, “Ondörtüç Pendik’ten ev sahibi olmak hayal değil” dedi. 240 ay vadeli konut kredisiyle borçların daha uzun vadeye yayılacağını anlatan Çulhalık, yatırımcılara tüm kolaylıkları sağlamak için çalıştıklarını söyledi. Projede ise 1+1 dairelerin fiyatları 215 bin TL, 2+1 dairelerin fiyatları 270 bin TL ve 3+1 dairelerin fiyatları ise 420 bin TL’den alıcı buluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN