2017 Kurban Bayramı öncesi emekli maaş ödemeleri! Emekliye bayram ikramiyesi var mı?

2017 Kurban Bayramı öncesi emekli maaş ödemeleri! Emekliye bayram ikramiyesi var mı?

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği Kurban Bayramı öncesi emekli maaş ödemeleri ve son dakika gelişmeleri haberimizde. Milyonlar emekli maaşlarının Kurban Bayramı öncesi mi ödenecek merak ediyor. Bakanlar Kurulu kararları ve maaş ödemeleri kararı belli oldu. Peki emekli maaşları bayramdan önce mi ödenecek? Emekliye bayram ikramiyesi ne kadar? Siz de haberimizden son dakika emekli haberlerini bulabilir merak ettiğiniz soruların yanıtlarını öğrenebilirsiniz. İşte tüm detaylarıyla 2017 Emekli maaşları ve detayları...

Emeklilerin merakla beklediği son dakika emekli kurban bayramı maaşları ve bayram ikramiyesi detaylarını karar.com'dan takip edebilirsiniz. Bu yıl Kurban Bayramı, 1 Eylül 2017 tarihinde başlayacak ve 4 Eylül 2017 tarihinde sona erecek. Aynı zamanda arefe günü de 31 Ağustos 2017 günü idrak edilecek. Sayılı günlerin kaldığı Kurban Bayramı öncesi emekli maaşları ne zaman yatacak, ne kadar maaş yatacak? gibi soruların yanıtı merak konusu oldu. Ülkemizde SSK ve BAĞ-KUR emeklisi vatandaşların beklediği son dakika haberlerini karar.com'dan takip edebilirsiniz. Milyonlar şimdi hükümetten yapılacak olan bayram maaşı ödemelerine çevrildi. İşte 2017 emekli maaşları ne zaman yatacak ve bayram ikramiyesi hakkında bazı ayrıntılar...

EMEKLİYE YILDA 2 MAAŞ İKRAMİYE

Memurları ve emeklileri ikramiye heyecanı sardı. Memur-Sen ve Türkiye Kamu- Sen'in memur ve memur emeklileri için toplu sözleşme masasına taşıdığı ikramiye talebi, SSK ve Bağ-Kur emeklilerini de heyecanlandırdı. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), "İkramiye memur emeklilerinden başlayıp, işçi ve Bağ-Kur emeklilerine de yansıtılsın. Yılda 2 defa bayramlarda 1 maaş ikramiye verilmesi uygun olur' açıklaması yaptı. Memur-Sen'in 2 yıl önce gerçekleştirilen toplu sözleşmede memur emeklileri için talep ettiği promosyon, tüm emekliler için hayata geçirilmişti. Eğer bayram ikramiyesi kabul görürse, uygulamanın SSK ve Bağ-Kur emeklileri için de genişletilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Memurlar ve memur emeklilerine ikramiye talebi, 21 Ağustos'a kadar karara bağlanacak. Çıkacak sonuç merakla bekleniyor.

BAYRAM İKRAMİYESİ VAR MI?

Emekli memur kurban bayramı ikramiyesi konusu ile ilgili yapılan açıklamalar yakından takip ediliyor. Memurlar ve memur emeklilerine ikramiye talebi, 21 Ağustos'a kadar karara bağlanacak. Memur-Sen'in 2 yıl önce gerçekleştirilen toplu sözleşmede memur emeklileri için talep ettiği promosyon, tüm emekliler için hayata geçirilmişti. Eğer bayram ikramiyesi kabul görürse, uygulamanın SSK ve Bağ-Kur emeklileri için de genişletilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

17-08/18/basliksiz-5-6.jpg

2017 EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Emekli Sandığı'ndan emekli, dul ve yetim aylığı alanlara bayram nedeniyle gerçekleştirilecek erken ödemenin detaylarını açıkladı. Buna göre; maaş günü 1, 2 ve 3 Eylül olanlara 28 Ağustos'ta, 4 ve 5 Eylül olanlara ise 29 Ağustos'ta ödeme yapılacak. Bakanlık, yaklaşık 2 milyon 23 bin 871 emeklinin 3 milyar 935 milyon 776 bin lira tutarındaki gelir ve aylıklarının böylece Kurban Bayramı öncesinde ödenmiş olacağını kaydetti.

17-08/18/ycbyg_1496904661_2638.jpg

HÜKÜMETİN MEMUR MAAŞLARI TEKLİFİ

Kamu İşveren Heyeti ile Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti, kamu görevlileri ve memur emeklilerinin 2018 ve 2019 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 4. dönem toplu görüşmeler kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının Reşat Moralı Salonundaki toplantıda bir araya geldi. Toplantıda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu başkanlığındaki Kamu İşveren Heyeti, Kamu Görevlileri Sendikaları Heyetine hükümetin zam teklifini sundu. Bakan Sarıeroğlu, hükümet olarak kamu görevlileri ve memur emeklilerinin maaşlarına 2018 ve 2019 yıllarının birinci ve ikinci altı aylık dönemleri için yüzde 3'er zam ile enflasyon farkı teklif ettiklerini bildirdi. Bakan Sarıeroğlu, yaptığı açıklamada, "Kamu işveren heyeti olarak 2018 yılı ilk 6 ay için yüzde 3, ikinci 6 ay için yüzde 3, 2019 yılı ilk 6 ay için yüzde 3, ikinci 6 ay için yüzde 3 olarak teklifimizi sunuyorum. 6 aylık dönemler halinde gerçekleşen enflasyon oranının öngörülen artış oranını aşması halinde enflasyon farkının da ödeneceğini belirtmek istiyorum." dedi.

17-08/18/emekli-memur-maas-odemeleri.jpg

 

10 GÜN İZİN

Kara Yolları ve Genel Müdürlüğü'nün denetimde olan otoyollar 30 Ağustos – 5 Eylül arasında ücretsiz olacak. Ücretsiz geçişler Osmangazi Köprüsü ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü kapsamıyor. 28 – 29 Ağustos'un da Kurban Bayramı tatiline dahil edilmesiyle birlikte 26-27 Ağustos hafta sonu da eklendiğinde Kurban Bayramı tatili 10 güne uzamış oldu. Bayramı tatili 4 Eylül Pazartesi günü son bulacak. Çalışanlar 5 Eylül Salı günü işbaşı yapacak.

EMEKLİYE TOKİ MÜJDESİ

AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Türkiye Emekliler Derneği Erzurum şube Başkanı Ahmet Degen ile yaptığı yemekli toplantıda yine müjdeler verdi. Ilıcalı, Toplu Konut İdaresi başkanı Mehmet Ergün Turan ile yaptığı görüşme sonrası emeklilere yapımı devam eden konutlardan emeklilere daha fazla pay verilmesi sözünü aldı.

EMEKLİLİK MAAŞI SORGULAMA

Emekli maaşı sorgulama işlemi ile emeklilik sorgulamanızı kolayca yapabilir, emekli olduğunuzda ne kadar emekli maaşı alacağınızı öğrenebilirsiniz. Emekli maaşı sorgulama sonucunda SGK’ya gitmek zorunluluğu olmadan internet ortamında emekli maaşı hesaplama işleminizi kolayca yapabilirsiniz. Ayrıca online olarak emeklilik hesaplama, emeklilik sorgulama ve emekli maaşı hesaplama gibi işlemlerinizi de yapabilirsiniz. Emekli maaş sorgulama işleminizi her üç kurum için de E-Devlet sistemi üzerinden yapabilirsiniz.

EMEKLİLİK MAAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYIN

Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama gibi SGK ile ilgili pek çok sorgulama işleminizi yine SGK’nın resmi sitesi olan E-SGM sistemi üzerinden şifresiz olarak istenen bilgiler doğrultusunda gerçekleştirme imkanınız vardı. E-SGM sisteminin kısa bir süre önce kapatılması ile birlikte artık emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemleriniz E-SGM sistemi üzerinden yapılamamaktadır. Onun yerine halen hizmet veren, bünyesinde pek çok sorgulama işlemini bulunduran E-Devlet sistemi ile artık sorgulama işlemlerinizi tek bir şifre ile gerçekleştirebilirsiniz. Emekli maaşı sorgulama işlemi de e-Devlet sistemi üzerinden güvenli bir şekilde yapılabilir.

EMEKLİLİK BORÇLANMASI

Yürürlüğe yeni giren Kanun ile birlikte sigortalı olarak çalışan bireyler, geriye dönük borçlanma şeklinde erken emekli olmaya hak kazanabiliyor. Geriye dönük borçlanma fırsatından yaranabilecek sigortalı olarak çalışan bireyler askerlik, kadınlar için doğum, hizmet ihyası ve aynı zamanda yurt dışı borçlanması yapanlar olarak belirlenmiştir. Bu tür durumlarda sigorta primlerini düzenli bir şekilde ödeyememiş olan bireylerin geriye dönük borçlanma şeklinde emekli olma hakkı bulunuyor. Kadınlar için doğum borçlanması sigortalı olarak çalışan bireylerin işe geri dönme tarihinden sonra doğan üç çocuğu için de geçerli olmaktadır. Böyle bir durumda olan kadınlar altı yıl doğum borçlanması hakkına sahip olabilirler. Sigortalı bir şekilde çalışan kadınların doğum sürecinden önce çalışmış olması, doğumdan sonra onun için sigorta primi ödenmemiş olması ve aynı zamanda doğum yaptığı çocuğunun yaşıyor olması gerekmektedir. Kadınların bir doğum yapması, yani bir çocuk için doğum borçlanması talebinde bulunan sigortalı olarak çalışan kadınlar 12.643 TL, en fazla ise 82.216 TL arasında ödeme yapabilme hakkına sahipler.

SON DAKİKA EMEKLİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN...

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği Kurban Bayramı öncesi emekli maaş ödemeleri ve son dakika gelişmeleri haberimizde. Milyonlar emekli maaşlarının Kurban Bayramı öncesi mi ödenecek merak ediyor. Bakanlar Kurulu kararları ve maaş ödemeleri kararı belli oldu. Peki emekli maaşları bayramdan önce mi ödenecek? Emekliye bayram ikramiyesi ne kadar? Siz de haberimizden son dakika emekli haberlerini bulabilir merak ettiğiniz soruların yanıtlarını öğrenebilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN