2018 Çalışan anneye kreş yardımı ne kadar?

2018 Çalışan anneye kreş yardımı ne kadar?

Çalışan anneye kreş yardımı devletin en önemli yardımları arasında yer alıyor. Ekonomik nedenlerle çalışmak zorunda kalan annelere devlet çocuklarının sayısına ve durumuna göre kreş yardımında bulunuyor. 2018 çalışan anneye kreş yardımlarında bir değişiklik var mı ve çalışan anneye kreş yardımı ne kadar haberimizde bulabilirsiniz. Ayrıca kreş yardımından hangi anneler faydalanabilir bu da haberimizdeki bilgiler arasında yer alıyor.

Çalışan annelere kreş yardımı gündeme geldi. Çalışan anneleri ilgilendiren bu haber de bütün çalışan anneleri ilgilendiriyor. 2018 çalışan annelere kreş yardımı belli oldu. Maliye bakanı Ağbal çalışan anneye kreş yardımının rakamını açıkladı. Çalışan anneler kreş yardımından 300 liraya kadar faydalanabilecek. Böylece kadının çalışma hayatında yer edinmesi için gerekli ortam da sağlanmış olacak. 

Çalışan annelerin en büyük sorunu olan çocuğunu emanet edeceği bir yer bulamamasına Maliye bakanlığı kesin ve net çözüm getirdi. Çalışan anneler artık 300 lira kreş yardımı alabilecekler.  Bu ücret iş verenlere ödenecek. Maliye bakanı Ağbal'ın konu ile ilgili açıklaması şu şekilde;

"Bugün işletmeler istihdam ettikleri personele herhangi bir şekilde kreş desteği adı altında bir ödeme yapsalar, bu Gelir Vergisi'ne tabi, biz bunu ücret sayıyoruz. Yeni tasarıda kreş yardımı desteğini bir vergi istisnası olarak getiriyoruz. Bir işletmede çalışan bayan personel, çocuğunu işletmenin kendisine ait olmayan bir kreşe gönderiyor ve işveren de bu çalışanına kreş yardımı yapıyorsa, bu yardımın 300 liraya kadar olan kısmı çalışanın ödeyeceği gelir vergisinden istisna olacak.

18-01/27/annebebek.jpg

4.3 MİLYARLIK YAPILANDIRMA

Bakan Naci Ağbal yapılandırmayla ilgili de şu bilgileri verdi; "Yeniden yapılandırmada vatandaşlar 30 Haziran'a kadar başvuru yapacak. Şu ana kadar 500 bin kişi müracaatlarını yaptı. 4.3 milyar liralık alacağın yapılandırılması için vatandaşlarımız başvurdu. 1 Ocak 2018'den itibaren ülkeler arasında kazançlara ilişkin bilgi paylaşımı başlayacak. Bu tarihten önce mutlaka varlıklarınızı Türkiye'ye getirip, burada değerlendirin.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN