2018 En uygun konut kredisi faiz oranı | Tüm bankaların konut kredisi faiz oranları

2018 En uygun konut kredisi faiz oranı | Tüm bankaların konut kredisi faiz oranları

2018 yılında en uygun konut kredisi faiz oranı ne kadar? Konutta indirim kampanyasından sonra vatandaşlar tüm bankaların konut kredisi faiz oranları merak etmeye ve araştırmaya başladı. Haberimizde bankaların konut kredisi faiz oranlarını bulabilir 2018 yılının en uygun konut kredisi faizi oranını öğrenebilirsiniz. İşte son dakika konut kredisi haberleri...

Konut kredisi haberlerinden sonra bankaların konut kredisi faiz oranları araştırılmaya başlandı. ev alma hayali kuranlar için tüm bankaların konut kredisi faiz oranları haberimizde derledik. Bankaların konut kredisi faiz oranları yeniden güncellendi. İşte 27 Ağustos 2018 tarihi itibarı ile bankaların konut kredisi faiz oranları...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un konutta indirim kampanyasının detaylarını açıkladı. İnşaat sektörü, eşi benzeri görülmemiş bir kampanya başlattı. Ellerindeki stokları eritmek için tarihi bir kampanya başlatan sektör, tüketiciye 'Döviz alma, konut al' dedi. Konutta indirim kampanyası ile yüzde 2'yi aşan konut kredisi faizleri yüzde 0.98'e geri çekildi. Konut kredisi faizlerinde 120 ay vadede yüzde 0.98'e indirilecek. 29 Ağustos'ta başlayan kampanya 31 Ekim'e kadar sürecek. Konutta indirim kampanyasında peşinat oranı da yüzde 10'a çekilecek. Kampanyada en çok dikkat çeken kısım ise vatandaşın döviz veya altından gayrimenkule yönlendirilmesi. Peşinat tutarının döviz veya altın cinsinden yatırılması durumunda o günün Merkez Bankası kuru dikkate alınacak. Peki bankaların konut kredisi faiz oranları ne? 

18-08/28/konut-kredisi.jpg

Tüm bankaların konut kredisi faiz oranları yeniden güncellendi. İşte bankaların güncel konut kredisi faiz oranları (27 Ağustos 2018)

İş Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı % 1,63

Ziraat Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı % 1,67

Halkbank Konut Kredisi Faiz Oranı % 1,68

Vakıfbank Konut Kredisi Faiz Oranı % 1,72

ICBC Bank Konut Kredisi Faiz Oranı % 1,95

Kuveyt Türk Konut Kredisi Faiz Oranı % 1,96

Yapı Kredi Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı % 2,15

ING Bank Konut Kredisi Faiz Oranı % 2,17

Garanti Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı % 2,20

Anadolu Bank Konut Kredisi Faiz Oranı % 2,27

QNB Finansbank Konut Kredisi Faiz Oranı % 2,40

Şekerbank Konut Kredisi Faiz Oranı % 2,46

Burgan Bank Konut Kredisi Faiz Oranı % 2,46

Denizbank Konut Kredisi Faiz Oranı % 2,50

TEB Konut Kredisi Faiz Oranı % 2,58

Şeker Finans Konut Kredisi Faiz Oranı % 2,60

Akbank Konut Kredisi Faiz Oranı % 2,70

Alternatif Bank Konut Kredisi Faiz Oranı % 2,99

HSBC Bank Konut Kredisi Faiz Oranı % 3,00

KONUT KREDİSİ NEDİR?

Konut kredisi, satın alınacak evin teminat altına alınması koşuluyla bankalar tarafından verilen bir kredi türü. Kredinin vadesi genellikle sabit faiz oranlarıyla 5 ila 30 yıl arasında değişebiliyor. Konut kredisine başvurmak için satın almak istediğiniz konuta karar verdikten sonra kredi imkanları sunan bankaları araştırmanız gerekir. Sizin için en uygun faiz oranlarını sunan bankaları araştırmanız ve başvurmanız gerekecektir. Kredi başvurunuz onaylandıktan sonra artık devreye gayrimenkul değerlendirme uzmanları giriyor. Uzmanlar, satın almak istediğiniz evin değerini belirledikten sonra, evin değerinin dörtte birini peşinat ödemesi olarak vermeniz gerekir. Yasalar gereği, belirlenen ekspertiz değerinin %70-75’ine kadar konut kredisi verilebiliyor. Evin kalan %25’lik ücreti içinse peşinatınız olması gerekir. Sözleşmeniz süresince belirlenen faiz oranı ve vade üzerinden aylık olarak ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN