2018 MTV ödeme işlemleri son gün! MTV hesaplama, sorgulama ekranı için tıklayınız

2018 MTV ödeme işlemleri son gün! MTV hesaplama, sorgulama ekranı için tıklayınız

2018 MTV ödemeleri için son gün 31 Ocak olarak belirlenmişti. Binlerce Motorlu Taşıt Vergisi verecek olan vatandaş MTVödeme işlemleri için kolları sıvadı. Gelir İdaresi Başkanlığı MTV borcu sorgulama ve ödeme için de gereken tüm alt yapıyı hazırladı. Vatandaşlar resmi internet sitesinden TC numaralarıyla giriş yaparak ya da gerekli irtibat numarasını arayarak MTV borcunu öğrenebiliyorlar. Aynı zamanda TC numaralarını girerek MTV ödeme işlemlerini de çok basit yapabiliyorlar. İnternetten MTV ödemesi yapmak istemeyen vatandaş için PTT gibi ödeme noktaları da mevcut. MTV ödemesinde son günü kaçırmayın verginizi zamanında ödeyin diye bütün detaylar haberimizde.

2018 MTV ödeme işlemlerinde son gün 31 Ocak olarak duyuru yapıldı. Vatandaş MTV ödeme işlemlerine hız vermeye başladı. Gelir İdaresi Başkanlığı resmi internet sitesinden TC numaranızla MTV ödeme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Sadece gib.gov.tr’den değil aynı zamanda diğer bankalardan da MTV ödemesi yapmak mümkün. PTT’den de MTV ödemesi işlemi gerçekleştirilebiliniyor. Bütün araçlar için farklı vergi ödemesi tutarı bulunan MTV ödemesi için vatandaşın aklında bir soru daha var MTV hesaplama ya da MTV sorgulama nasıl yapılır? 2018 MTV sorgulama işlemi de yine Gelir İdaresi başkanlığının resmin internet sitesinden çok kolaylıkla öğrenilebiliniyor. Bütün motorlu taşıtlar için ise belirlenen listeler var. Sizler için bu listeleri haberimizde detaylı olarak yer verdik. İşte detaylar…

2018 MTV NE KADAR?

MTV ne kadar oldu? Bazı Vergi Kanunları ile Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” (Torba Yasa) Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) için uygulanacak oran, bin 300 cc altındaki araçlar için yüzde 15, bin 300 cc üstündeki araçlar için yüzde 25 olacak. MTV bin 300 cc ve aşağısı araçlar için fiyatı 40 bin TL'yi aşmayanlarda 743 TL, fiyatı 40 ila 70 bin TL arasında olanlarda 817 TL, fiyatı 70 bin TL'yi aşanlarda 892 TL olarak uygulanacak.

BAZI ARABALARIN MTV’Sİ UÇAĞI GEÇTİ!

4001 cc ve yukarısı araçlar için, fiyatı 475 bini aşmayanlarda (1-3 yaş arası) 32 bin 431 lira, fiyatı 475 bini aşanlarda 35 bin 379 lira oldu. Uçak ve helikopterlerden alınan MTV’ye de yüzde 25 zam geldi. Kalkış ağırlığına göre MTV ödenen bazı uçakların vergisi, otomobillerin MTV’sinin altında kaldı.

MTV zam hesaplama işlemi yeni zam oranları ile ilgili merak edilen tüm konuları bu haberimizde derledik. 1 Ocak 2018’den itibaren Türkiye’de farklı zam oranlarına sahip 2 farklı MTV sistemi devreye giriyor. İlki aracın yaşına ve motor hacmine göre belirlenen mevcut MTV sistemi. Diğeri ise aracın yaşı ve motor hacmiyle birlikte değerinin ölçüt olarak eklendiği yeni MTV sistemi. Bu iki farklı sistem yüzünden 1 Ocak 2018’de itibaren sıfır otomobil alanlar 31 Aralık 2017’ye kadar alanlardan iki kat fazla MTV ödeyecek. Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) yeni zam oranı belli oldu. Yüzde 40 olarak öngörülen MTV zammı yüzde 25'e düşürüldü. Araç sahipleri şimdi büyük bir merakla ne kadar vergi ödeyeceklerini araştırıyor. MTV hesaplama işlemi yeni vergi zammının yayınlanmasının ardından araştırılan konular arasında yer aldı.

18-01/30/mtv-liste.jpg



2018 MTV ÖDEMESİ TAKSİTLENDİRİLİYOR

MTV Motorlu Taşıt Vergisi ödemesi yılda iki eşit taksit olarak ocak ve temmuz aylarında ödeniyor.

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre, mükellefler 2018 yılı MTV ilk taksit ödemesini, Başkanlığın internet sayfası aracılığıyla kredi ve banka kartlarıyla yapabilecek.

2018 MTV ÖDEMESİ NASIL YAPILIR?

1- MTV yönünden mükellefiyet kaydının bulunduğu veya MTV’yi tahsile yetkili diğer Vergi Dairesi müdürlüklerine başvurarak vergi ödenebilir.

2- Anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak veya banka şubelerine başvurarak ödeme yapılabilir.

3- gib.gov.tr'de yer alan “Borç Sorgulama ve Ödeme” bölümüne 02:00 - 22:00 saatleri arasında giriş yaparak kredi kartı ve banka kartı ile ödeme yapılabiliyor.

4- GİB Mobil uygulamasını (IOS ve Android) kullanarak da ödeme mümkün.

2018 MTV ödemenizi gerçekleştirmek için Gelir İdaresi Başkanlığı'nın resmi internet sitesine gidebilirsiniz. 

2018 MTV ödemesi için tıklayınız

2018 MTV sorgu ekranı için tıklayınız

18-01/30/mtvodemeliste.jpg



2018 MTV ÖDEME TUTARLARI

MTV ödemesi için son güne yaklaşırken ödeme listesi genel olarak listedeki gibi seyrediyor. Vatandaşın sahip olduğu araca göre değişen bu tutarlar listedeki haliyle karşımıza çıkıyor.

18-01/30/arac.jpg



PTT’DEN DE ÖDEME YAPMAK MÜMKÜN OLACAK

Vergi Dairesi Müdürlüklerine başvurarak hızlı, kolay ve güvenilir bir şekilde yapılabilir."Açıklamada ayrıca internet üzerinden yapılacak ödemelerde herhangi bir mağduriyetin oluşmaması için, tarayıcıya gib.gov.tr adresi ya da bankaların resmi internet adresleri yazılarak giriş yapılmasına dikkat edilmesi gerektiğinin altı çizildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN