25 Mayıs 2018 Dolar ne kadar? Dolar ve Euro'da son rakamlar ne?

25 Mayıs 2018 Dolar ne kadar? Dolar ve Euro'da son rakamlar ne?

Dolar ne kadar? ve Euro ne kadar? sorularının yanıtını haberimizde bulabilirsiniz. 18 Mayıs döviz kurları ve güncel dolar fiyatları, güncel euro fiyatları iş adamları tarafından yanından takip ediliyor. Vatandaşlar Dolar ve Euro bugüne nasıl başladı? sorusunun yanıtını araştırıyor. Bankalararası piyasada dolar 4,46, euro 5,27 seviyesinde işlem görüyor. İşte en güncel dolar ve euro fiyatları...

Vatandaşlar 28 Mayıs cumartesi sabahı Dolar ne kadar? ve Euro ne kadar? sorularının yanıtını merak ediyor. Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada dolar, TCMB ihracat reeskont kredi ödemelerinde kuru sabitlemesinin ardından 4,70 seviyesinin altına geriledi.  Haberimizde Dolar ve Euro hakkındaki tüm gelişmeleri bulabilirsiniz. Merak eden vatandaşlar için 25 Mayıs döviz kurları ve güncel dolar fiyatları, güncel euro fiyatlarını ve tüm gelişmeleri haber detayda derledik. Dolar - euro kaç TL?  Dolar gün boyunca 4,70-4,75 arasında dalgalandı. Euro 5,50'nin altında hareket ediyor. İşte güncel dolar ve euro fiyatları...


Merkez Bankası'nın faiz artırmasının ardından yaptığı hamleler sonrası dolarda dalgalı seyir devam ediyor.

TCMB'nin ihracat reeskont kredi ödemelerinde kuru sabitlemesinin ardından 4,70 seviyesinin altına gerilese de gün boyunca 4,70-4,75 arasında dalgalanmaya devam etti.

Euro/TL ise 5,50'nin altında hareket ediyor.

Kurdaki aşırı yükseliş ve oynaklık sonrasında Merkez Bankası olağanüstü toplanarak geç likidite penceresi borç verme faiz orınını yüzde 13,5'den yüzde 16,5'e yükseltmişti.

Merkez Bankası dün de yılın kalanı için döviz satım ihalelerinde tutarın artırılacağını duyurdu.

DOLAR ENDEKSİ YILIN ZİRVESİNDE

Dolar başlıca para birimleri karşısındaki performansını gösteren dolar endeksi 94.189'la 12 Aralık'tan beri en yüksek düzeye çıktı.

TCMB'DEN YENİ HAMLE: İHRACAT REESKONT KREDİ ÖDEMELERİNDE KURU SABİTLEDİ

TCMB açıklamasında şu ifadelere yer verildi; "25 Mayıs 2018 tarihinden önce kullanılan ve 31 Temmuz 2018 (dahil) tarihine kadar vadesi dolacak olan ihracat ve Döviz kazandırıcı hizmetler reeskont kredilerinin, kredinin vadesinde ödenmesi halinde, ABD doları için 4,2000, Euro için 4,9000, İngiliz Sterlini için 5,6000 kuru kullanılarak Türk lirası olarak yapılabilmesine olanak tanınması ve kredi kullandırım tarihindeki işlem kurunun sabitleme kurundan yüksek olması durumunda kredi geri ödemesinde kredi kullandırım tarihindeki işlem kurunun esas alınmasına karar verilmiştir."

TCMB'nin açıklaması sonrası kur ilk etapta 4,70 seviyesinin altına geriledi. Ancak burada tutunamayarak yeniden 4,75'i aştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN