250 liralık köprü yerine 17 liraya denizden geçiyorlar

250 liralık köprü yerine 17 liraya denizden geçiyorlar

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara otoyolunu kullandıklarında yaklaşık 200-250 lira ödeyen kamyon şoförleri çareyi denizde buldu. Sirkeci-Harem arasında çalışan arabalı vapurlarını kullanan kamyonlar bu sayede geçişi 17 liraya gerçekleştiriyor.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılmasının ardından kamyon ve TIR’ların Fatih Sultan Mehmet Köprüsünü kullanmaları yasaklanmıştı. Kaçak geçişlere uygulanan cezaların artırılması ile birlikte masrafları azaltmak isteyen sürücüler çareyi Sirkeci-Harem arasında çalışan arabalı vapurlarını kullanmakta buldu. Bu nedenle Sirkeci-Harem arabalı seferleri uzun süredir adeta bir kamyon istilasına uğradı. Arabalı vapur kullanan kamyon şoförleri ikinci köprünün hem uzaklığından hem de geçiş ücretlerinden şikayetçi.

Şoförler Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara otoyolunu kullandıklarında yaklaşık 200-250 lira maliyet yüklerinin olduğunu ve zamandan kaybettiklerini belirtiyor. Sirkeci-Harem arasında ise yüksek tonajlı araçlar için geçiş ücreti ise sadece 17 lira. Öte yandan yasa gereği ağır tonajlı araçlar İstanbul’un içinde sabah saat 10.00 ile akşam 16.00 saatleri arasında gezebiliyor. Ancak sabah saat 08.30 ile 09.30 saatleri arasında Sirkeci Feribot iskelesi tıka basa kamyonlarla doluyor. Yasak saatlerde şehir içine girdiği tespit edilen kamyon şoförlerine 95 lira para cezası kesiliyor. Küçük araç sürücülerinin de tepkisini çeken kamyonların arabalı vapura binmesini engelleyecek bir yaptırım ise bulunmuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN