26 farklı ülkeden tekstilcinin buluşma noktası Bursa oldu

26 farklı ülkeden tekstilcinin buluşma noktası Bursa oldu

Bursa Ticaret ve Sanayi Odasının (BTSO), Ekonomi Bakanlığının desteğiyle "Bursa Tekstil Sektörünün Uluslararası Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Projesi" kapsamında 52 ev tekstili firmasının katılımıyla düzenlediği mini fuar, 26 ülkeden 200'e yakın iş insanını buluşturdu.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde (AKKM) açılan fuarda gazetecilere yaptığı açıklamada, ev tekstili alanında aralarında Rusya, Fas, Suudi Arabistan, İran ve Güney Afrika'nın da bulunduğu 26 ülkeden 200'e yakın iş insanını, yeni iş bağlantıları için Bursa'daki şirketlerle bir araya getirdiklerini belirtti.

Türkiye'nin son yıllarda içinden geçtiği döneme bakıldığında, özellikle yabancı alıcıların belirli tedirginliklerinin olduğunu aktaran Burkay, "Bizim bu programlarımız da aslında bu alım heyetleri, hem Bursa hem Türkiye'ye hem de içinden geçtiğimiz bu sürece dünyaya anlatmada da bize çok ciddi anlamda destek sağlayan önemli etkinlikler. 'Mini fuar' diyoruz buna. Alım heyeti programında ciddi bir organizasyon gerçekleştirdik." diye konuştu.

BURSA'DA ÖNEMLİ BİR SEKTÖR

Burkay, fuarda stant açan 52 ev tekstili firmasının son koleksiyonlarını, alım heyetlerindeki alıcılarla buluşturduklarına işaret ederek, "Özellikle sektörde baktığımızda Bursa'nın 8 dolarlık bir kilogram ihracat değer hedefi var. Ev tekstili sektörü şuan Bursa'da 8 doların üzerinde ihracat yapan önemli bir sektör. Bunu tasarımla katma değerle, daha nitelikli ürünlerle daha da artırma hedefindeyiz. İnşallah bu etkinlik de buna yönelik desteği sağlayacak." değerlendirmesinde bulundu.

Ev tekstili sektörünün toplam ihracatının yaklaşık 3 milyar dolar civarında olduğunu ve Bursa'nın bunda ciddi bir payının bulunduğunu vurgulayan Burkay, "Bursa tekstil sektörü 1,2 milyar doların üzerinde ihracatı olan önemli bir sektör. Konfeksiyonla birlikte baktığımızda 2 milyar dolara yaklaşan bir ihracat var. Bu fuar ve etkinliğin ihracata baktığınızda yüzde 10-15'lik katkı koymasını hedefliyoruz." dedi.

Burkay ve beraberindekiler daha sonra fuardaki stantları gezerken, yabancı iş adamları da ikili görüşmelere başladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN