308’e daha güçlü dizel daha ekonomik benzinli

308’e daha güçlü dizel daha ekonomik benzinli

Operasyondan geçen Peugeot 308, yeni nesil benzinli ve dizel motorlarla dikkat çekiyor. 3008 ailesinde yer alan iki farklı donanım seçeneğini de bünyesine katan model, 8 ileri otomatik şanzımanla birlikte geliyor.

Fransız üretici Peugeot 308 modelini elden geçirdi. Markanın C hatchback segmentindeki temsilcisi olan 308’de Access, Active, Allure, GT Line, GT ve GTi olmak üzere 6 farklı donanım seviyesi de yer alıyor. Araca güçlü bir görünüm sunan motor kaputu büyük aslan logoya ev sahipliği yaparken, SUV ailesinden gelen dikey konumlu ön ızgarayla bütünleşmiş.

Dış kısımda yer alan hava giriş ızgaraları ise gündüz LED’leriyle birleşmiş. Aslan pençesi tasarımına sahip olan arka stop lambaları gece olduğu kadar gündüz sürüşlerinde de marka aidiyetine vurgu yapıyor. Yenilenen modelde sürücü destek sistemi, aktif güvenlik fren sistemi ve aktif şerit takip sistemi de dahil olmak üzere sekiz adede kadar gelişmiş sistem var. Sadece otomatik vitesli versiyonlarda yer alan fren sistemi ani durumlarda veya dalgınlık haline öndeki cisme çarpmamak için fren yapıyor. Manuel seçenekte ise 30 km/s fonksiyonuna sahip olan hız sabitleme sistemine sahip ilk PSA Grubu otomobili olmasıyla öne çıkıyor. 180° açılı arka kameraya sahip Visiopark ve Park Yardımcısı fonksiyonu ile donatılan araç, park ve manevraları kolaylıkla sürücüye yaptırıyor. 308’deki i-Cockpit akıllı telefonun ekranını aracın dokunmatik ekranına yansıtan Mirror Screen özelliği ile araç içinde geçen süreyi keyfe dönüştürüyor. Mirror Screen özelliği Mirrorlink, Android Auto ve Apple CarplayTM olmak üzere sektörde yaygın olarak kullanılan üç farklı protokolü destekliyor. Ses komut özelliğine sahip olan ve çok hızlı çalışan 3 boyutlu uydu navigasyon trafik durumunu gerçek zamanlı olarak sürücüye ileten TomTom Traffic özelliği yoğun kent yaşamındaki trafik stresinin önüne geçme noktasında sürüye yardımcı oluyor.

180 BEYGİR GÜCÜNDE

Peugeot 308 GT’de sunulan BlueHDi 180 beygirlik S&S dizel motor Japon şanzıman uzmanı Aisin ile birlikte geliştirilen tamamen yeni sekiz kademeli EAT8 tam otomatik şanzıman ile kombine edilmiş. Hızlı ve yumuşak vites geçişleriyle son derece akıcı ve sarsıntısız bir sürüş sunan yeni sekiz kademeli otomatik şanzıman stop&start özelliğiyle sürüş konforunu ve sürüş verimliliğini destekliyor. PureTech 130 S&S motordaki yüksek hassasiyetli enjeksiyon kontrolü, yanma verimliliğini arttırırken, egzoz gazı katalizörün ardından benzin partikül filtresinden geçiyor. Yeni altı ileri vitesli manuel şanzıman yüksek performanslı motorun verimliliğini destekliyor. 308, PSA Grubu’nun yeni BlueHDi 130 S&S dizel motorunu kullanan ilk modeli. Sıralı dört silindirli motor da yakıt kullanımı ve egzoz emisyon kontrolü ile destekleniyor. Yanma verimliliği, patentli yanma odası tasarımı ile geliştirilirken, söz konusu sistem 24 saatlik Le Mans yarışlarındaki yoğun rekabet koşulları altında kendini kanıtladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN