4,5 milyarlık ‘Nef’es

4,5 milyarlık ‘Nef’es

Gayrimenkul projelerine iki yılda 4,5 milyarlık yatırım yapacak olan Nef, çalışmalara İstanbul’dan başlayacak. Kandilli ve Beykoz’da Boğaz manzaralı rezidans ve şehir villaları inşa edecek firma, gayrimenkul sertifikası da ihraç etmeyi planlıyor.

Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, 2017 ve 2018 yıllarında toplamda 4,5 milyar liralık yatırım yapacaklarını belirtti.  Anadolu yakasındaki ilk projeleri Sancaktepe’nin gördüğü yoğun ilgi nedeniyle Kandilli ve Beykoz’daki projelerini 2017 yılına çektiklerini kaydeden Timur, “Boğaz manzaralı rezidans ve şehir villalarının yer alacağı yeni Nef projelerinin, Anadolu yakasının merkezinde oturuma yönelik en kapsamlı projeler olması için çalışıyoruz.” dedi. 

Timur, 2017 yılında ayrıca Güneşli Basın Ekspres’te metro hattının üzerinde yer alan bir proje geliştirecekleri bilgisini de verdi. 2016 yılında 1,3 milyar TL tutarında konut satışı ile sektör liderliğini sürdüren Nef’in, kurulduğu 2010 yılından bu yana aralıksız büyüme göstererek ulaşılması zor bir rekor kırdığını anlatan Timur, 2016 yılında Bahçelievler, Sancaktepe ve Ataköy Residence projelerinin satışına başlayan ve İş GYO ile beraber yürüttüğü İnistanbul projesinin satışlarına devam eden Nef’in lansman sonrası ilk 3 ayda yüzde 77 satış tamamlanma oranına sahip olduğunu söyledi. Soruları da yanıtlayan Timur, gayrimenkul sertifikası geliştirmeyi de mutlaka düşündüklerini belirterek, “Bizim için çok önemli. Türkiye için de çok önemli bir ürün olduğunu düşünüyoruz. Görüşüyoruz...Önümüzdeki dönemlerde, bu yıl ya da önümüzdeki yıl da olabilir” yanıtını verdi. Gayrimenkul sertifikasını önemsediklerini çünkü halkın borsaya yatırım yapmadığını aktaran Timur, “Bir tane sertifika, hisse alıyorsun. Sonunda başka hisseleri de toplayıp en kötü senaryoda evinin anahtarına sahip oluyorsun. ‘İstersen bu ev oluyor’ diyebildiğin için, bizde de gayrimenkule düşkünlük çok fazla olduğu için insanları ona alıştıracak. O yüzden önemli.” yorumunu yaptı.

FİRUZE KONAKLARI 370 BİNDEN SATIŞTA

Avcılar Firuzköy’de kentsel dönüşüm konutları 370 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. 3S Kale Holding’in inşa ettiği 3S Firuze Konakları, 523 adet konut ve 45 mağazadan oluşuyor. Avcılar’da E-5 aksındaki en büyük proje özelliğini taşıyan 3S Firuze Konakları, 1+1’den 4+1’e kadar farklı tipte daire seçenekleri içeriyor. Peşin ödemede yüzde 10 indirim, vadeli ödemede ise yüzde 20 peşin, firma vadesiyle 36 ay sıfır faiz uygulanıyor. Yaşamın 2018 yılının son çeyreğinde başlaması planlanan proje, 28 bin metrekare arsa üzerine kurulu olacak. Ortak kat bahçeleri ise Küçükçekmece Gölü manzaralı. 3S Kale Holding Genel Müdürü Alp Gürün, projeye ilişkin şunları söyledi: “3S Kale’nin yüksek standartlardaki kalite anlayışı, malzeme seçimi ve uzman bir işçilikle hayata geçireceğimiz 3S Firuze Konakları’nın, Avcılar bölgesinde önemli bir cazibe merkezi olacağına inanıyoruz. Şirketimiz için de bir referans proje olacak 3S Firuze Konakları, hem yatırım hem de güzel bir yaşam fırsatı sunuyor. İster taşının güle güle oturun, ister güvenli bir geleceğe yatırım yapmanın huzurunu yaşayın” dedi.

17-03/12/aaa-1489289476.jpg

SATIŞTAN CAYAN TAZMİNAT ÖDEYECEK

Ön ödemeli konut satışında tüketici ve satıcıların haklarında düzenlemeye gidildi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca değişiklik yapılan yönetmeliğe göre, ön ödemeli konut satışında tüketici, sözleşme tarihinden itibaren 24 aya kadar herhangi bir gerekçe göstermeden sözleşmeden dönebilecek. Bu süre daha önce “devir veya teslim tarihine kadar” şeklinde düzenlenmişti.  Sözleşmeden dönülmesi durumunda satıcı, konutun satışı veya satış vaadi sözleşmesi nedeniyle oluşan vergi, harç ve benzeri yasal yükümlülüklerden doğan masraflarla sözleşme tarihinden itibaren ilk 3 ay için sözleşme bedelinin yüzde 2’sine, 3-6 ay arası için yüzde 4’üne, 6-12 ay arası için yüzde 6’sına ve 12-24 ay arası için yüzde 8’ine kadar tazminat ödenmesini isteyebilecek. Daha önce satıcının talep edebileceği tazminat oranı yüzde 2 ile sınırlıydı.

17-03/12/12kr05balkon.jpg

‘BALKON’DA ANAHTAR TESLİMİ EYLÜL 2017

Çukurova Gayrimenkul, Kartal’ın merkezinde konumlanan deniz, adalar ve orman manzaralı projesi Çukurova Balkon’un kaba inşaatını tamamladı. İnce işleri yaklaşık 6 ayda tamamlanacak ve Eylül 2017’de teslim edilecek Çukurova Balkon’da, en son Deprem Yönetmeliği’ne uygun inşaat teknolojisi kullanıldı. Örnek daireleri görülmeye hazır olan projede 5 yıl 0 faiz, 10 yıl 0,45, 20 yıl 0,79 faiz oranı ile konut sahibi olmak mümkün. Kartal’da hayata geçirilen 19 ve 20 katlı iki blokta yükselen proje 261 konuttan oluşuyor. Bazı dairelerde konumuna ve büyüklüğüne göre iki ya da üç balkon veya 30 metreye kadar teras, bahçe katlarında 20 metrekare bahçe kullanım alanı bulunan projenin, ince işlerinin yaklaşık 6 ay içerisinde bitirilmesi planlanıyor. Proje, yüksek dayanımlı sert kaya zemini üzerinde güçlü radye temel ve kalın, uzun perde kolonlarla yükseldi. Ayrıca, Türkiye Hazır Beton Birliği onaylı C-40 sınıfı hazır beton ve S420 sismik beton çeliği kullanıldı.

‘SAHİLDE’ METREKARE 7 BİN 900 LİRA

Kartal’ın en değerli lokasyonunda inşa edilecek DKY Sahil projesi, 60 ay vade farksız veya 120 aya varan yüzde 0.45 vade seçenekleriyle lansman öncesi fiyatlarla satışa çıktı. İstanbul’un hızla yükselen merkezi Kartal’da başlayacak olan DKY Sahil projesi denize sıfır konumda yer alıyor. Kesilmeyen Prens Adaları ve Marmara Denizi manzarasıyla kentin merkezinde sayfiye yeri havasında olacak DKY Sahil’de 2+1.5 daireden 4+1.5’e kadar 10 ayrı tipte 138 daire bulunuyor. 5 bin metrekare alanda yapılacak olan ve 2019 Haziran ayında tamamlanması planlanan DKY Sahil’de yeşil alanlar, çocuk oyun alanları, yürüyüş parkurları ve yüzme havuzu yer alıyor. 240 milyon lira proje bedeli olan DKY Sahil, Anadolu yakasının en prestijli projelerinden biri olacak. Projeden şimdi ev alanların yüzde 50 kazançlı çıkması planlanıyor.

17-03/12/12kr05cadir.jpg

ANKARALILAR EV ALMAK İÇİN ÇADIRA KOŞTU

Sinpaş Yapı’nın Altınoran projesinde başlattığı ‘Ev Aldıran Çadır Günleri’ kapsamında ilk kez yüzde 30 indirim sağlanan kampanya 10 – 26 Mart tarihleri arasında geçerli olacak. Bu indirmden yararlanmak isteyen Ankaralılar, Altınoran’da sıraya girdi. Sinpaş Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Sefa Çelik “Konut almak için en uygun fırsatları bekleyenler, bu kampanya ile çok mutlu oldu. Kampanya başlar başlamaz, yoğun bir ilgiyle karşılaştık. Bu nedenle Ankaralılara, fırsatı kaçırmamak için ellerini çabuk tutmalarını tavsiye ediyoruz. Çadır Günleri kampanyamız, sadece Ankara Çankaya’da yer alan Altınoran projemizi kapsayacak. Altınoran Çadır Günleri, sektörde ilk kez uygulanan bir satış yöntemi olduğu için bizim kadar, vatandaşlarımızı da çok heyecanlandırıyor. Sonrasında yeni projelerimize odaklanmak istiyoruz” diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN