4 liraya kuru üzüm alacağız

4 liraya kuru üzüm alacağız

Üzümde rekoltenin 310 bin ton olduğunu söyleyen Gıda Bakan Ahmet Fakıbaba, üreticilere, kuru üzümde fiyatın 4 liranın altına düşmeyeceği müjdesini verdi. Fakıbaba, “Üzümünüzü sınırsız alacağız, paranızı 15 günde ödeyeceğiz” dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Manisa’da üzüm üreticisinin merakla beklediği bu yılın kuru üzüm rekoltesini açıkladı. Rekoltenin 310 bin ton olduğunu duyuran Bakan Fakıbaba, kuru üzüm kilogram fiyatının 4 liranın altına düşmeyeceğini belirterek, “Sizi kimseye muhtaç etmeyeceğiz. Üzümünüzü sınırsız alacağız” dedi. Üreten ülkelerin tam bağımsız ülkeler olabileceğini dile getiren Bakan Fakıbaba, şöyle konuştu: “Et, süt, gıda olayını sizlerle birlikte halledeceğiz. Bizim çok çalışmamız lazım. 15 yılda çok büyük hamleler yapmamıza rağmen, gıda tarım ve hayvancılıkta istediğimiz sonucu almadığımız aşikardır. Gençler, gıda mühendisi, veteriner soruyor; ‘Bizi işe alacak mısınız?’ Gençlerin günde 20 saat çalışması gerekiyor. Çalışmak kaydı olduğu taktirde ziraat mühendisi veteriner sayımız bize az bile gelir. İleride çok iyi çalışmalarımız olacak.” Bakan Fakıbaba, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine üzümün 4 liranın altına düşmemesi için talimat verdiğini, bu yıl kuru üzüm rekoltesinin 310 bin ton olduğunu açıkladı. Çiftçinin üzümlerini saklayabilmesi için depo arayışı içinde olduklarını dile getiren Fakıbaba, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ile birlikte ortak çalışma yapıldığını ve üzümlerin sınırsız alınacağını belirtti. Fakıbaba, “Cumhurbaşkanımız ‘Üzüm 4 liranın altında olamaz Fakıbaba’ dedi. ‘Gideceksin, bu işi çözeceksin’ dedi. Üzümünüzü 4 liranın altında sattırmayacağız. Depo arayışları devam ediyor. Malı 4 liradan alacağız, 15 gün içinde paranızı ödeyeceğiz. 9 numara 4 lira. Güven her şeyin üzerindedir. Üzümü sınırsız şekilde alacağız, sizi kimseye muhtaç etmeyeceğiz. Çalışmalar devam edecek.”

VAHŞİ SULAMA TERKEDİLMELİ

Tarımda ‘Vahşi sulama’ olarak bilinen yöntemden vazgeçilmesi gerektiğini vurgulayan Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba, şöyle devam etti:”Vahşi sulama’ ile her tarafı, toprağı rezil etmişiz. Zaten Cumhurbaşkanımızın direktifi bu olmuştur. ‘Vahşi sulamayı bitireceksiniz’ demişti. Kapalı sulamada, Tarım Bakanlığı’nın yüzde 50 hibesi var. Biraz toprağa sahip çıkmamız lazım. Bazı bölgelerde görüyorum. ‘Vahşi sulama’yla toprağını suluyor, aşağıdaki komşuya su gitmiyor. Kapalı sulama olmuş olsa, alanın 5 mislini sulayabileceğiz. Bilim adamları kapalı sistemde suyun yüzde 60’ının israf edilmeyeceğini söylüyor. Suyun kıymetini bilemezsek gelecek nesillere verecek cevabımız olmayacak.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN