80 bin liralık TOKİ dairelerine nasıl başvuru yapılır? İl il TOKİ daireleri...

80 bin liralık TOKİ dairelerine nasıl başvuru yapılır? İl il TOKİ daireleri...

80 bin liralık TOKİ dairelerine nasıl başvuru yapılır? TOKİ Başkanı Ergün Turan 80 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sunulan TOKİ dairleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Konutların kurasız ve başvuru önceliğine göre satılacağını belirten TOKİ Başkanı Ergün Turan il il TOKİ dairelerinin listesini de paylaştı. İşte TOKİ dairelerinin hangi illerde olduğu ve TOKİ başvuruları hakkında merak edilen her şey...

Haberimizde '80 bin liralık TOKİ dairelerine nasıl başvuru yapılır?' sorusunun cevabını ve il il TOKİ dairelerini öğrenebilirsiniz. TOKİ Başkanı Ergün Turan 80 bin liradan başlayan fiyatlara daire satışları olacağı açıkladı. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) 35 ilde 5 bin 543 daireyi 80 bin liradan başlayan fiyatlar ve 285 liradan başlayan taksitlerle satışa sundu. Turan İstanbul dışında TOKİ dairelerinin kurasız ve başvuru önceliğine göre satılacağını belirtti. Ayrıca Turan TOKİ daireleri için en önemli kriter hiç konut sahibi olmama şartıolduğunu da belirtti. İşte il il TOKİ daireleri ve 80 bin liralık TOKİ dairelerine başvur şartları...

TOKİ 35 ilde 5 bin 543 konutu 80 bin liradan başlayan fiyatlar ve 285 liradan başlayan taksitlerle satışa sundu.

İL İL SATIŞA SUNULAN TOKİ DAİRELERİ

Bu konutların fiyatı 80 bin, aylık taksitleri ise 285 liradan başlıyor. Aşağıdaki listeden yaşadığınız ve ya TOKİ dairesi almak istediğiniz yerdeki daire fiyatlarını ve sayılarını öğrenebilirsiniz. 

18-08/24/l-il-toki-daireleri.jpg

TOKİ GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYIN 

TOKİ DİARE BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

TOKİ 81 ilde çeşitli il ve ilçelerde yaptığı konutları kura yoluyla alıcılarla buluşturuyor. TOKİ konut inşaatları ile ilgili, konut satış fiyatlarının, taksitlerin ve başvuru şartları gibi bilgileri resmi internet sitesi üzerinden paylaşıyor.

TOKİ DAİRELERİNİN FİYATLARI NE KADAR?

TOKİ 35 ilde dar ve orta gelirli vatandaş için konutlar satışa sundu. Toplam 5 bin 543 konut bu yıl sonuna kadar sahibini bulacak. Bu konutların fiyatı 80 bin, aylık taksitleri ise 285 liradan başlıyor.  TOKİ Başkanı Ergün Turan, son 3.5 yıldır yapılan konutların yüzde 95’inin, alt ve orta gelir grubu için yapılan sosyal konutlar olduğunu söyledi.

TOKİ’DEN KONUT NASIL ALINIR?

TOKİ; dar ve orta gelir düzeyine sahip olan kişilerin konut edinmesi amacıyla uygun fiyatlı evler tasarlayan kurumdur. TOKİ 81 ilde tam zamanlı olarak çalışmaktadır. TOKİ’nin amacı hızlı bir şekilde yükselmekte olan nüfus için gerekli konut ihtiyacını karşılamaya yöneliktir. TOKİ son açıklaması ile 35 ilde ev satışı yapacak. 

T.C. vatandaşı olması, Projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuracakların en az 3 yıldır ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması gerekmektedir),

Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç),

Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması, (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç) (Başvuru sahibinin hisseli olarak sahip olduğu gayrimenkuller hariç)
Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması (Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN