81 il için çalışma başlatıldı: 300 OSB'ye kreş açılıyor

81 il için çalışma başlatıldı: 300 OSB'ye kreş açılıyor

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Organize Sanayi Bölgeleri’ne (OSB) kreş açılması için harekete geçiyor. Kreşler ne zaman açılıyor, kreşler neden açılıyor sorularının yanıtları haberde.

İki bakanlığın ortak çalışmasıyla, bundan sonra gerçekleştirilecek olan OSB projelerine kreş zorunluluğu getirilirken, mevcut OSB’lerden de uygun koşulları taşıyanlara kreş açılması için gerekli hazırlıklar yapılacak.

KREŞLER PROJE AŞAMASINDA

Türkiye genelinde sayısı 300’e yaklaşan ve şehirlerin kalkınmasında önemli rol oynayan OSB’lerin hem teknik eleman ihtiyacının giderilmesi, hem de buradaki işletmelerde çalışanların sosyal koşullarının iyileştirilmelerine yönelik projelere bir yenisi ekleniyor. star'da yer alan habere göre büyük sanayi sitelerinin kuruluşuna alt yapı oluşturan OSB’lerde çalışan insan kaynağının yaşam kalitesine yönelik çalışmalar arasında kreş açılması fikrine yönelik girişimler öne çıkıyor.

Milliyet'te yer alan habere göre, iki bakanlık arasında başlatılan çalışmaya göre mevcut 300’e yakın OSB’nin yerleşkesinde uygun ortamların oluşturulup oluşturulmayacağına bakılacak. Ancak bundan böyle açılacak olan OSB’lerin projelendirme aşamasında içinde sosyal yaşam alanlarını barındıracak şekilde planlanması öngörülüyor. Çalışanların sosyal ihtiyaçlarının giderilebileceği bu sosyal yaşam alanları içinde, çalışanların çocuklarını bırakabilecekleri kreşlerin de yapılması planlanıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN