Acenteler gönlü olmayan gelini oynuyor

Acenteler gönlü olmayan gelini oynuyor

Tavan fiyattan trafik sigortası yapmak istemeyen acenteler, “Sayfayı açamadık, iletişim kuramadık” gibi bahanelerle işi yokuşa sürüyor.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, 12 Nisan’dan itibaren uygulamaya giren zorunlu trafik sigortalarında tavan fiyat uygulamasında gelinen noktayla ilgili yaptığı açıklamada, çalışmanın, uzun uğraşlar sonucu hayata geçirildiğini anımsattı. Kaza durumu ve hasar veya hasarsızlık durumunun yanı sıra aracın kayıtlı olduğu ile göre de indirimler yapılacağını belirten Apaydın, sürücülerin uzun zamandır beklediği bir gelişmenin yapıldığını ancak bazı sigorta şirketlerinin buna uymadığını söyledi.

Karşılaşılan en büyük sıkıntılardan birinin şirketlerin de sigorta poliçelerinin prim ödemelerinde kredi kartına taksit uygulamasını çeşitli bahanelerle yapmaması olduğunu vurgulayan Apaydın, “Efendim, ‘Peşin para verirseniz yaparız, pos cihazından geçirmeyiz, şu kartınız varsa şöyle yaparız’ gibi haksız beyanlarla bu poliçeleri kesmemeye çalışıyorlar. Bunun için de bir uğraş vereceğiz. Bugün kredi kartlarımızla her yerde o pos cihazlarıyla 8-10 taksit yapabiliyorken, bu şirketler niye 2-3 taksit yapmıyorlar veya kartı geçerli kılmıyorlar” dedi. Bazı şirketlerin sürücülere çeşitli bahanelerle poliçe yapmaktan kaçındığı yönünde şikayetler aldıklarını ifade eden Apaydın, “Şimdi duyuyoruz, tavan ve taban fiyatlara bazı sigorta şirketleri uymuyor. İşte, ‘Sayfayı açamadık, iletişim kapandı, biz bunu yapamayız, ama istersen eski para üzerinden yapalım’ gibi çeşitli bahaneler söyleniyor. Bunlara büyük bir mesai harcayacağız” diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in, vatandaşlara poliçe konusunda sıkıntı çıkaran şirketlerin bildirilmesini istediğini hatırlatan Apaydın, şunları kaydetti: “Herkesin bildiği gibi bu trafik sigortaları, araçların kasko şirketleri, mümessiller ve acentaların yüzde 70’ten fazlası dış kaynaklı, onların elinde. Onların uygulamalarıyla biz mücadele edemiyoruz ama gelinen noktada biz de ısrarcıyız. Bunu Bakanımıza ve Başbakanımıza kadar götüreceğiz. Bunun işlevselliğinin devamını sağlayacağız. Çünkü şu an birçok arkadaşımız, esnafımız bu paralar üzerinden araçlarını sigorta ettiremediklerini söylüyorlar. Bu gerekçeleri araştıracağız.”

MEHMET ŞİMŞEK: TAVAN FİYAT UYGULAMASINI İSTEMEYEREK YAPTIK

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye Sigorta, Resürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği’nin (Türkiye Sigorta Birliği-TSB) Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda konuştu. Şimşek, sektörün trafik sigortasında 16,5 milyon kişiye bu hizmeti verdiğini belirterek, “Ciddi bir kesim... 2015 yılının özellikle ikinci yarısından itibaren trafik sigortası primlerinde ciddi bir artış oldu ve toplumun geniş kesimlerini etkiledi” dedi. 

Özellikle otomobil araç türünde ortalama primin 2016’da bir önceki yıla göre yüzde 87 arttığını kaydeden Şimşek, “Baktık ki zorunlu trafik sigortası primlerinde arzu edilen, beklenen düşüşler sağlanmadı. O nedenle 12 Nisan’da bir tavan prim uygulamasına geçtik” diye konuştu. Şimşek sözlerine şöyle devam etti: “Bu uygulamayı hiçbir zaman isteyerek yapmadık. Gönül ister ki her sektör kendi fiyatlamasını doğru yapsın. Ama bu bir zorunlu trafik sigortası. Vatandaşın kendi tercihi yok. İkinci olarak da 2015-2016 dönemindeki artışların ana sebeplerini irdeledik ve köklü çözümler geliştirdik.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN