Ağustos ayı işsizlik oranı nedir? Kaç kişi işsiz? İşsizlik rakamları açıklandı

Ağustos ayı işsizlik oranı nedir? Kaç kişi işsiz? İşsizlik rakamları açıklandı

Ağustos ayı işsizlik rakamları açıklandı. Son dakika haberlerinde ağustos işsizlik oranı nedir? Türkiye'de kaç kişi işsiz? Ağustos'un bir önceki ayı temmuz döneminde işsizlik yüzde 10.7 idi. İşte Ağustos ayı işsizlik rakamları ve son dakika haberleri

Ağustos ayı işsizlik oranı nedir? İşsizlik rakamlarının açıklanmasıından sonra kaç kişi işsiz? sorusu gündemde. Ağustos'un bir önceki ayı temmuz döneminde işsizlik yüzde 10.7 idi. TÜİK işsiz rakamını açıkladı. İşte işsizlik rakamları ile ilgili son dakika haberleri ve gelişmleri...

AĞUSTOS AYI İŞSİZLİK ORANI NEDİR? 

TÜİK rakamlarına göre Ağustos ayında işsizlik yüzde 11.1 oldu. 

KAÇ KİŞİ İŞSİZ?

İşsiz sayısı 266 bin kişi artışla 3 milyon 670 bin kişiye ulaştı.

18-11/15/sizlik-rakamlari.jpg

İŞSİZLİK MAAAŞINA REKOR BAŞVUR

Bu yıl 1 milyon 200 bin kişi işsizlik maaşı almak için başvuruda bulundu. Bu kişilerden de sadece 626 binine işsizlik maaşı verildi.

Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, muhalefet milletvekillerinin işçilerin işsiz kaldıklarında maaş almaları için oluşturulan İşsizlik Sigortası Fonu'ndan kamu bankalarına kaynak aktarıldığı eleştirisinin üzerine "Kârlı işlemler yapıyoruz ki şu anda fonumuz 125 milyar liraya ulaştı" dedi.

Halkbank, Vakıfbank ve Eximbank'a 11 milyar TL aktarıldı: Kaynak, İşsizlik Fonu
Ancak işsizlik fonundan bugüne kadar sadece 27.7 milyar lirası işsizlere verildi.  

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın bütçesi görüşüldü. Bakan Selçuk, işsizlik sigortasında 2002-2018 döneminde yaklaşık 6 milyon 470 bin kişinin işsizlik ödeneği almaya hak kazandığı bilgisini verdi.

Milletvekilleri fondan Karayolları başta olmak üzere başka yerlere kaynak aktarıldığı eleştirisini dile getirdi. CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, "gizli saklı bir operasyonla, işsizin ve çalışanların parasını kamu bankalarına aktardığınız ortaya çıktı" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN