Akıllı telefonda yerli artış

Akıllı telefonda yerli artış

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yerli cep telefonu kullanımını işaret etmesine ilişkin, yerli cep telefonu satışları artış kaydetti. Hepsiburada Ticari Grup Başkanı Erturan “Platformumuzda yerli cep telefonu aramalarında son 3 günde yüzde 121 artış olduğunu gözlemledik” dedi.

ABD ile Türkiye arasında gerilen ilişkiler üzerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD menşeli ürünlere boykot çağrısı yaptı. Yerli malı tüketimine vurgu yapan Erdoğan “Onların Iphone’u varsa diğer tarafta Samsung bizim Venüs’ümüz var” açıklamasını yapmıştı. Bunun üzerine yerli cep telefonlarına olan talep bir hayli arttı. Hepsiburada Ticari Grup Başkanı Mutlu Erturan, son dönemde yerli işletmelerin Hepsiburada platformu içindeki aktivitesini artırdığını kaydetti. Erturan “Modadan hızlı tüketime, mobilyadan elektroniğe uzanan kategori çeşitliliğimiz sayesinde platformumuzdaki yerel ürün miktarımızın Türkiye’deki perakendeye kıyasla ortalamanın üzerindeki seviyelerde olduğunu söyleyebiliriz” dedi. Erturan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı bir konuşmasında, yerli cep telefonu kullanımını işaret etmesine ilişkin şunları söyledi: “Henüz satışlardaki etki ve yönelim ile ilgili net bir bilgi vermek için çok erken. Ancak platformumuzda yerli cep telefonu aramalarında son 3 günde yüzde 121 artış olduğunu gözlemledik. Bu kapsamda, hükümetimizin açıkladığı genel ekonomi programı ve söylemler çerçevesinde cari açığı önleyecek, ithal ürün tüketimini frenleyen politikaları biz de benimsiyor ve odaklanıyoruz. Dolayısıyla önümüzdeki günlerde bunların yerli ürün satışlarına olumlu olarak yansımasını bekliyoruz. Platformumuzda yerli cep telefonlarından Vestel, Casper ve General Mobile ürünlerini müşterilerimizle buluşturuyoruz. Bu ürünlerin, ithal benzerlerine göre ciddi fiyat avantajı söz konusu.”       

BOYKOTLU IPHONE SATIŞI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından verilen ilanların yanında, önceki tarihli ilanlar da “boykot” notuyla yayınlandı. Dolar’ın TL karşısında değer kazanması ve ABD ile gerilen ilişkiler nedeniyle açıklama yapan Erdoğan, dün ABD’nin elektronik ürünlerine boykot uygulayacaklarını söyledi. Bazı ikinci el satış sitelerinin satış notlarında  ‘Reisin boykot kararına uyduğum için satılık’, ‘Amerika’yı boykot satıyorum’, ‘Besmeleli kullanılmış boykot niyetine satılık’ gibi notlar yer aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN