Alibaba Amazon'a savaş açtı, 15 milyar dolarlık yatırım yapacak

Alibaba Amazon'a savaş açtı, 15 milyar dolarlık yatırım yapacak

Dünyanın en büyük alışveriş platformlarından Alibaba 15 milyar dolarlık yatırım kararı alarak rakibi Amazon’a savaş açtı

Çin kökenli alışveriş platformu Alibaba dijital alışveriş pazarında dev bir hamle yaptı. Alibaba gelecek üç yılda araştırma ve geliştirme çalışmaları için 15 milyar dolarlık yatırım yapacak. Yapılacak yatırımlar arasında Çin, ABD, Rusya, İsrail ve Singapur’da yeni Alibaba merkezlerinin kurulması da bulunuyor.

Alibaba yeni kurulacak merkezlerde, yapay zeka, kuantum bilgisayarları ve finans teknolojileri konusunda piyasasının öncüsü konumuna gelmeyi hedefliyor. Çinli alışveriş platformu bu yeniliklerle dünyadaki en büyük rakibi Amazon’un önüne geçmeyi planlıyor.

Alibaba yatırımlarını yurt dışına yönlendirmiş durumda. Geçtiğimiz yıl Güney Doğu Asya’da faaliyet gösteren Lazada isimli online satış sitesine 2 milyar dolarlık yaptırım yapmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN