Alman Deutsche Bank, ABD'ye 7.2 milyar dolar ceza ödeyecek

Alman Deutsche Bank, ABD'ye 7.2 milyar dolar ceza ödeyecek

Almanya'nın en büyük bankası Deutsche Bank, 2008 yılında mortgage kredilerinin hatalı dağıtımı ve menkul kıymet satışlarıyla ilgili yıllardır süren soruşturmayı çözüme kavuşturmak için ABD'li otoritelerle 7.2 milyar dolarlık ceza üzerinde anlaşmaya vardı.

Frankfurt merkezli bankadan yapılan açıklamaya göre 3.1 milyar dolar para cezasının yanı sıra tüketicilere de 4.1 milyar dolar ödenecek.

ABD Adalet Bakanlığı, eylül ayında, 2008 yılında ortaya çıkan mortgage krizinde müşterilerine hatalı mortgage kredileri sattığı için Deutsche Bank'ın 14 milyar dolar tazminat ödemesini istemişti. Öte yandan Deutsche Bank, ABD'de başka konularla ilgili soruşturmalarla da karşı kaşıya bulunuyor. Bankanın CEO'su John Cryan, bankaya olan güvenin tekrar sağlanması için söz konusu hukuki sürecin sona erdirilmesi konusunun şirketin önceliği haline geldiğini belirtmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN