Alman devi Volkswagen 17 yıl sonra İran piyasasına dönüyor

Alman devi Volkswagen 17 yıl sonra İran piyasasına dönüyor

Geçtiğimiz günlerde Fransız enerji devi Total, 1990'lardaki en büyük yatırımcısıyken 2006'da çıktığı dünyanın en büyük doğalgaz sahası olan Güney Pars'a geri dönerken Alman otomotiv üreticisi Volkswagen de 17 yıl aradan sonra İran piyasasına döneceğini açıkladı.

Volkswagen, Ağustos'tan itibaren İranlı partner, Mammut Khodro ile Tiguan ve Passat modellerini ithal etmeye başlayacak. VW araçlar sekiz satış noktasında Tahran ve çevresinde satılacak. Mamut Khodro Volkswagen'in Scania tırlarını halihazırdaki distribütörü.

OTOMOBİLDE PENETRASYON ÇOK DÜŞÜK

İran'a yaptırımlar nedeniyle birçok otomobil üreticisi uzun yıllardır ülkeye satış yapmıyor. Araç parkı oldukça yaşlı olan İran'da 1000 kişiye 100 otomobil ile penetrasyon oldukça düşük. AB'de bu oran 1000'e 600.

Volkswagen 2000 yılında İran'dan çekilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN