Almanya 5 milyon dizeli topluyor Türkiye bekliyor

Almanya 5 milyon dizeli topluyor Türkiye bekliyor

Almanya, Berlin’de yapılan dizel zirvesiyle 5 milyon araca hüküm giydirdi. Bu araçların bir kısmı da Türkiye pazarında boy gösteriyor. Çevreye zarar veren bu araçlarla ilgili ise Türkiye’de bir yaptırım şu ana kadar söz konusu olmadı.

ALİ YILDIRIM

Avrupa’da patlayan emisyon skandalıyla ilgili görüşmeler devam ederken, dizel otomobiller özellikle Almanya’nın gündeminden düşmek bilmiyor. Geçtiğimiz günlerde başkent Berlin’de gerçekleştirilen “Dizel Zirvesi”nde neredeyse 5 milyon araca yaptırım çıktı. Öte yandan Türkiye’de ise bu konunun bahsi bile geçmiyor. Çünkü bizde emisyon sorunu diye bir şey yok. Ne vergilendirmemiz bunun üstüne ne de yaptırımlarımız. Neredeyse tüm dünyada ses getiren bu skandal, Türkiye’de sadece birkaç yüz araca yeni yazılım yüklemeyle çözüldü. Biz ise söz konusu bu modellerin çoğunu ithal ediyoruz. Her ne kadar daralan pazara rağmen ithal araç oranımız azalsa da, 2017 Ocak-Temmuz döneminde 309 bin 750 ithal araç Türkiye’de yollara çıktı.

Yerli araçlarda ise bu durum 173 bin 705 adet seviyelerinde. Türkiye’de satılan yerli araçlarda ise söz konusu skandalın adı pek de geçmedi. Bu markaların bazılarına Avrupa’da çeşitli denetimler yapıldı fakat, davalık bir durum söz konusu olmadı. Günlerden beri bu soruyu soruyoruz. Türkiye’de durum ne olacak? Sonuçta bu üretimlerin ufakta olsa bir kısmı Türkiye pazarına da giriş yapıyor. Zaten olmasaydı skandal sonrası bazı modellerin çağrılıp yazılım düzenlemesi yapılmazdı.

Hava kirliliğinin her geçen gün daha da arttığı kentte, bu araçlara talep daha ne kadar artacak? Avrupa’da geçerli olan emisyon kuralları ve vergilendirme sistemi aslında tamda bu alana hükmediyor. Geçtiğimiz günlerde LeasePlan’in “Düşük Emisyon Bölgeleri ve Filolar Üzerindeki Etkileri” başlıklı çalışmasına göre sera gazı emisyonunu azaltmak için oluşturulan Düşük Emisyon Bölgeleri’nin sayısı hızla artığı ortaya koyulmuş. Bu artışla birlikte elektrikli araçlara olan talebin gün geçtikçe artacağını raporda ortaya koyuyor.

Raporda dikkat çeken bir başka konu ise gün geçtikçe tercih seçeneği düşen dizel araçlar. Bu düşüşün dizel araç fiyatlarına da etki edeceği öne çıkıyor. Yakıt tüketimi konusunda daha düşük maliyetli olması nedeniyle tüm Avrupa’da ve Türkiye’de dizel araçlar hala tercihlerin başında gelmeye çalışıyor. Ama buna rağmen ülkelerin birtakım yaptırımları paylarının düşmesine de sebep oluyor.

2020’YE KADAR YÜZDE 30 DÜŞECEK

Batı Avrupa’da kayıtlı olan yeni dizel binek araçlar, 2011’de yüzde 55,7 ile zirvedeyken, 2014’te yüzde 53’e kadar düştü. Emisyon skandalının ardından, pazar payı, Avrupa Otomobil İmalatçıları Birliği verilerine göre, 2015’te hızlıca yüzde 51,6’ya, 2016’da da yüzde 49.5’e geriledi. Dizel, 2005’ten bu yana ilk kez Avrupa pazarının yarısından az bir kısmına hükmetti. Rapora göre, filolar için bölgedeki hâkim yakıt tipi olarak kalmaya devam etmekte olup, benzin de 2016’daki yeni kayıtların yüzde 45,8’ine ulaştı. Hâkim pozisyonunu kaybetmeye başlayan dizelin payının 2020’ye kadar yüzde 30 oranında düşmesi bekleniyor. Öte yandan elektrikli araçların benimsenmesi ile 2020 yılında şu anki elektrikli araç sayısının on katına çıkarak, 20 milyona ulaşacağı tahmin ediliyor.

BERLİN’DE İZDİVAÇ BOZULMADI

Berlin’de otomobil üreticileri ile hükümet yetkililerinin bir araya geldiği buluşmada dizel motorlu araçlarla ilgili zehirli gaz emisyonunun azaltılması hedefiyle alınan kararlar yoğun eleştiriye yol açtı. Muhalefet partileri, hükümeti dizel motorlu araçların zehirli gaz emisyonunu azaltmak için daha etkili önlemler alınmasında ısrarcı olmadığı gerekçesiyle eleştirildi. Önceki günkü buluşmada otomobil üreticileri, zehirli nitrikoksit miktarını azaltmak için 5 milyon 300 bin dizel motorlu aracın yeni yazılım programı ile motor kontrol ünitesinin güncellenmesini üstleneceklerini kabul etmişti.

Alman Çevreyi Koruma Derneği Başkanı Jürgen Resch, “Devlet ve şirket sorumlularının Berlin’de kukla oynattıklarını ve zirvede alınacak kararların günler önce şirketler tarafından siyasilere dikte edildiğini” söyledi. Resch, Passauer Neue Presse gazetesine verdiği demeçte “Berlin’deki buluşma bir gösteriden ibaretti. Politikacıların derdi, 24 Eylül genel seçimlerini atlatana kadar zaman kazanmaktı. Otomobil sanayi ile siyasi partiler arasındaki izdivaç bozulmadı, Almanya’da zehirli emisyon değerleri sanayiciler tarafından belirleniyor” dedi.

SATIŞLARDA TÜRKİYE’DE SON DURUM

2014 yılında dizel otomobil satışları geçen yıla göre yüzde 6,99 oranında azaldı. 2014’te, 2013’e göre dizel payı yüzde 58,43’den yüzde 61,50’ye çıkarak 361 bin 209 adet oldu.

2015 yılında dizel otomobil satışları geçen yıla göre yüzde 22,25 oranında arttı. 2015 yılı otomobil satış adetleri, 2014 yılı ile kıyaslandığında, dizel payı yüzde 62,44’den yüzde 61,78’e düşerek 448 bin 304 adet olarak kayıtlara geçti.

2016 yılı Aralık sonu dizel otomobil satışları geçen yıla göre yüzde 3,92 arttı. 2016 yılı Aralık sonu otomobil satış adetleri, 2015 yılı ile kıyaslandığında, dizel payı yüzde 61,75’den yüzde 61,51 gerileyerek yılı 465 bin 602 adetten kapattı.

Bu yıl dizel otomobil satışları geçen yıla göre yüzde 6,1 azaldı. İlk 7 ayda satış adetleri, 2016 yılı aynı dönemi ile kıyaslandığında, dizel payı yüzde 62,8’den yüzde 61,5’e (226.459 adet) düştü.

VOLKSWAGEN

İlk olarak 2015 yılında ortaya çıkan emisyon skandalı Volkswagen ile gündeme geldi. Bununla birlikte marka, dünya genelinde yaklaşık 11 milyon dizel motorlu aracında emisyon testlerinde yanıltıcı yazılım kullanıldığını kabul etmiş ve o dönemki CEO Martin Winterkorn istifa ederken şirketin 10 üst düzey yöneticisinin de işine son verilmişti.

AUDİ

Audi, yaptığı açıklamayla 6 ve 8 silindirli, Euro 5 ve 6 normuna sahip 850 bin dizel otomobilin emisyon değerlerini güçlendirmek istediğini duyurdu. Geri çağrılan otomobillerin Kuzey Amerika hariç, Avrupa ve diğer ülkeleri kapsadığı belirtilen Audi açıklamasında, güçlendirme işleminin araç sahipleri için ücretsiz olacağı kaydedildi.

OPEL

Fransız PSA Grubu’na satışı gerçekleşen Opel firması da egzoz skandalıyla gündeme geldi. Opel’in bazı modellerinde egzoz testlerini hatalı gösteren bir yazılım kullandığı öne sürüldü. Zafira 1.6 dizel araçlarda egzoz emisyon değerlerini düşük gösteren bir yazılım kullanmakla suçlandı.

MERCEDES-BENZ

Mercedes-Benz ve Smart markalarını bünyesinde bulunduran Daimler AG, Avrupa’daki 3 milyondan fazla dizel motorlu Mercedes-Benz aracı, emisyon değerlerini iyileştirmek için gönüllü olarak geri çağırdı. Alman basınında geçen markanın bazı dizel araçlarda egzoz emisyon testlerini manipüle eden bir yazılım kullandığı iddia edilmişti.      

PORSCHE

Alman haber kaynakları emisyon skandalının Porsche markasına da uğradığını iddia etti. Almanya Ulaştırma Bakanı Aleksander Dobrindt Porsche’nin üç litrelik altı silindirli dizel motorlu Cayenne modelinde yasak olan akım kapatma düzeneği kullanıldığını açıkladı. Satışı yasaklanan modellerden Almanya’da 7 bin 500, bütün Avrupa’da ise 22 bin adet satılmıştı.

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN