Almanya işçi alımı hangi branşlarda yapılacak?

Almanya işçi alımı hangi branşlarda yapılacak?

2019 Almanya işçi alımı hangi branşlarda yapılacak? 61 meslekte işçi alımı yapılacağı açıklandı. Almanya işçi alımı başvurusu yapmak isteyenler hangi branşlarda işçi alımı yapılacağını merak ediyor. İşte Almanya'nın en çok işçi alımı yapacağı meslekler....

2019 Almanya işçi alımı hangi branşlarda yapılacağı açıklandı. Bu gün Almanya AB ülkeleri dışında işçi alımı yapılacağını açıkladı. Almanya 61 meslekte işçi alımı yapılacak. Almanya'da bakanlar kurulu, AB dışından yabancı işçi alımını öngören yasayı onayladı. İşçilerin Türkiye'nin de aralarında bulunduğu ülkelerden istihdam edileceği haberleri ajanslara düştü. İşte Almanya işçi alımı ve en çok hangi mesleklerden işçi alımı yapılacağına dair detaylar ve son dakik açıklamaları...

Yeni yasa ile nüfusu giderek yaşlanan ve nitelikli eleman açığı giderek büyüyen Almanya, hemşirelik, hasta ve yaşlı bakıcı, inşaat, metal, IT gibi toplam 61 branşta yabancı işçi alacak. Yasaya göre, meslek diploması bulunanlar, herhangi bir iş sözleşmesi olmadan da iş aramak için belirli bir süreliğine Almanya’ya gelebilecek.

18-12/19/2019-almanya-isci-alimi-hangi-branslar.jpg

ALMANYA HANGİ MESLEKLERDEN İŞÇİ ALIMI YAPACAK? 

Almanya’ya gelmeden önce bir iş sözleşmesi imzalanması durumunda, vasıflı eleman Almanya’ya gelip hemen çalışabilecek. Meslek diplomalarını bulundukları ülkede Almanya’nın temsilciliklerinde denkleştiren vasıflı elemanlar ve söz konusu branşlarda eğitimli akademisyenler somut bir iş teklifi olmadan da, iş aramak için Almanya’ya gelip 6 aya kadar kalabilecek. Ancak bu sürede, iş aramak için gelen AB vatandaşlarına verilen sosyal yardımı alamayacak. Bu nedenle, örneğin Türkiye’den Almanya’ya iş aramak amaçlı gelecek nitelikli elemanların iş aradığı sürece geçimini sağlayacağını Almanya’ya gelmeden önce belgelemesi ve mesleği yapabilecek derecede Almanca konuşabildiğini kanıtlaması gerekecek. Almanya'ya gitmek isteyen ve şartları yerine getirenlere 6 aylık vizeyi büyükelçilikler verecek.

Nitelikli eleman eksikliği Almanya’da kronik hale dönüştü. Ekonomideki olumlu tabloya ve istihdamdaki rekor artışa rağmen 1 milyon 600 bin civarında işe uygun eleman bulunamıyor. Uzmanlar bu nedenle yıllardır sadece AB içinde değil AB'ye üye olmayan ülkelerden Almanya'ya göçün de çekici hale getirilmesi gerektiğini vurgularken, işverenler ise açık yüzünden Almanya’nın rekabet gücünün orta ve uzun vadede olumsuz etkileneceğini savunuyordu. Alman Ekonomi Enstitüsü, kalifiye eleman açığıdan dolayı Alman ekonomisinin yılda yaklaşık 30 milyar Euro kayba uğradığını da ifade etmişti.

18-12/19/2019-almanya-isci-alimi.jpg

ALMANYA'YA İŞÇİ GÖTÜREN ŞİRKETİN NUMARASI NEDİR?

OBM İnsan Kaynakları şirketinin internet sitesine ulaşılamadığı için telefon numarası vatandaşlar tarafından araştırılıyor. 

Yeşilköy Cad. 17/A Kat:3 Daire:7 
Florya/İSTANBUL
0 212 403 02 37
[email protected]

Çağlayan Mah. 2071 Sok. Şelale Villaları 
D9 Muratpaşa/ANTALYA
0 242 966 05 70
[email protected]

Süderstraße 73a 20097
Hamburg / Germany
040 226 227 8-00
[email protected]

Yukarıdaki iletişim adreslerinden detaylara ulaşabilirsiniz.

OBM İNSAN KAYNAKLARI SİTESİNE ULAŞMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

ALMANYA İŞÇİ ALIMI BAŞVURULARINDA YAŞ SINIRI NE? 

Almanya'ya işçi olarak nasıl giderim diye düşünen vatandaşlar için başvuru şartları belli oldu. Başvuru yapacak adaylarda aranan tek şart 20 yaşından büyük 45 yaşından küçük olmak. Bu yaş
aralığında olan herkes Almanya işçi başvurusunda bulunabilir. Herhangi bir eğitim ya da dil zorunluluğu yok. Bu şarta uyan tüm vatandaşlar Almanya işçi alımı başvuru formunu doldurabilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN