Altının gramı 145 liraya yükseldi | Ekonomi haberleri

Altının gramı 145 liraya yükseldi | Ekonomi haberleri

Dün 144 liraya kadar gerileyen altının gram fiyatı, zayıf seyrini gün boyu devam ettirdi ve günü, önceki kapanışına göre yüzde 0,41 azalışla 144,2 liradan tamamladı. Güne yükselişle başlayan altının gram fiyatı, 145 liradan işlem görüyor.

Bugüne ise küresel piyasalarda artan ons fiyatına paralel yükselişle başlayan altının gram fiyatı, saat 09.20 itibarıyla yüzde 0,51 artışla 145,0 lira seviyesinde işlem görüyor. Aynı dakikalarda Kapalıçarşı'da çeyrek altın 238 lira, Cumhuriyet altını da 969 liradan satılıyor.

YÜZDE 0,48 ARTIŞ GÖSTERDİ

Altının ons fiyatı ise 1.200 doların altını görmesinin ardından gelen tepki alımlarıyla dünkü kayıplarını telafi ederek, önceki kapanışa göre yüzde 0,48 artışla 1.204 dolardan alıcı buluyor.

AA Finans Analisti İslam Memiş, altın fiyatlarının ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz kararına odaklandığını kaydetti. Memiş, Fed'in faiz kararı öncesi piyasaların dün sakin bir gün geçirdiğini belirterek, bugün de altının ons fiyatının dar bant içinde dalgalı bir seyir izleyebileceğini ifade etti.

Fed kararı öncesinde altının gram fiyatının da yatay seyrini sürdürdüğünü dile getiren Memiş, gram altında 143 lira seviyesinin destek konumuna geldiğini söyledi.

İSTANBUL/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN