Amazon ses tonundan niyet okuyacak

Amazon ses tonundan niyet okuyacak

Amazon’un patentini aldığı yeni bir uygulama ile kullanıcıların sesinden haleti ruhiyesini tespit edip ürün tavsiye edecek.

KARAR / ALMANYA

Dünya üzerinde insan nüfusundan daha fazla cep telefonu sayısına ulaşılması 30 yıl içinde gerçekleşti. Uzmanlar çok yakın bir gelecekte sayısı dünya nüfusunu geçecek bir çok başka cihazın daha geleceğini söylüyor. Aktüel rakamlarına göre dünya genelindeki ev hanelerinin üçte birinde Smart Spaeker denilen konuşan asistanlar bulunuyor. Bu asistanların sayısı 2021 yılında 7 milyara çıkacak.

Konuşan asistanlarla cihazlara komut vermesi kullanıcılar için klasik kullanıma göre sınırlı bir konfor sağlıyor. Ancak sunucular bu yöntemle kullanıcılar hakkında çok daha fazla bilgi sahibi olabiliyor. Özellikle genç kullanıcılar konuşan asistanlarla diyaloglarda yetişkinlere göre daha rahat ve kendileri hakkındaki her türlü bilgisi veriyorlar.

Amazon internet sayfasında duyurduğu yeni bir patent, kullanıcıların sesinin analiziyle ne tür mal ve hizmetlerin pazarlanabileceği konusunda fikir veriyor. Amazon’un yeni patentinin ismi Voice based determination of physical and emonotional characteristicks ( Psikolojik ve duygusal karakterin konuşma temelli tespiti). Bir konuşma algoritması ses tonunun sıkıcı, büzük ya da üzüntülü olmasından ruh halini belirliyor.

Uygulama kullanıcının ruh halini tespit ederek, duruma uygun ürün reklamları yapıyor. Yani bu cihaz önünde kullanıcı gereğinden fazla öksürürse, algoritma kullanıcının üşüttüğüne hükmedip, bu rahatsızlıkla ilaçların reklamını yapabilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN