Antalya 4,5 milyarlık 11 proje için harekete geçti

Antalya 4,5 milyarlık 11 proje için harekete geçti

Türkiye’ye gelen 25,3 milyon turistin 9.4 milyonunu tek başına ağırlayan turizm şehri Antalya, yeni yatırımlara hazırlanıyor.

HAMİDE HANGÜL / ANTALYA

Kentsel dönüşümden doğal yaşam alanlarına kadar değeri yaklaşık 4,5 milyar lira olan 11 proje için Antalya Büyükşehir Belediyesi, yakın zamanda ihalelere çıkmaya başlayacak. Şehre yapılacak kruvaziyer, tema park ve film stüdyosu olmak üzere sadece üç projeden 832 milyon lira gelir hesaplandı.  Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Müteahhitler sadece binaları değil, şehirleri de tasarlamalı” dedi.  Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) ve Antalya Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile düzenlenen “Gelişen Kentler Zirvesi-Antalya” etkinliğinde konuşan Türel, şehirdeki yeni projeler hakkında bilgiler verdi. Türel, “Şimdi Kepez Santral dönüşümü başlatıyoruz. Klasik kentsel dönüşümün ötesine gidecek ve Antalya’ya yeni bir kimlik kazandıracak. Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesi. Çünkü sıfır problem, yargıda bir sorun yok. 3 bin 200 hak sahibine 5 bin konutla bu yapıyı Antalya’ya kazandırıyoruz. İbadet yerinden hastanesine kadar bir şehir projesi” diye konuştu. GYODER Başkanı Feyzullah Yetgin, bu yılı 1 milyon 400 bin adet konut satışıyla tamamlamak istediklerini belirterek, “30 Eylül’de süresi dolan vergisel teşviklerin devam etmesini istiyoruz” dedi.

122 MİLYON GELİR

Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bedrullah Erçin, kruvaziyer ve yat limanı projesine 905 milyon lira yatırım yapılacağını ve yüzde 65 karlılıkla çalışacağının hesaplandığını açıklayarak, “Bu projemiz yıllık 122 milyon lira gelir getirecek” dedi.  Film platosu projesi kapsamında tema park alanına 665 milyon lira, film stüdyo alanına 180 milyon liralık yatırım yapılacağını açıklayan Bedrullah Erçin, “Film platosunun ciro üzerinden beş yılda 210 milyon lira gelir getirmesini bekliyoruz” diye konuştu.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN