Antrenman yaptı güçlendi odağını konfora çevirdi

Antrenman yaptı güçlendi odağını konfora çevirdi

Japon üretici Nissan kısa bir süre önce pazara sunduğu X-Trail’in üçüncü neslini elden geçirerek yollara çıkardı. Daha teknolojik bir hale gelen SUV model, spor yaparak artık daha güçlü bir görünüme kavuştu. Dizel otomatik kombinesiyle araç oldukça ekonomik.

ALİ YILDIRIM / EKONOMİ SERVİSİ

Tüm dünyada ve özellikle Türkiye’de yerden yüksek araçlara talep her geçen gün artıyor. Crossover ve SUV sınıfının birbirinden farklı örneklerinin ortaya koyan markalar ise bu pastadan en büyük payı almak için kıyasıya mücadele ediyor. Türkiye’de iki çeker SUV konusunda öncü markalardan olan Nissan ise Temmuz ayının ikinci haftasında satışa sunduğu X-Trail ile tüm dikkatleri çekiyor. Makyaj operasyonu geçiren model, bir önceki versiyonuna kıyasla ufak değişiklerle donatılmış. Aslında en büyük değişim modelin, akıllı donanımlar ve sürüş sistemlerinde gerçekleşti. Önceki nesline göre aracın konfor odağı arttırılmış ve oldukça sessiz bir sürüşe sahip. Aracın tasarımına bakacak olursak, operasyonla birlikte yeni bir tampon ve ön ızgaraya kavuşmuş.

Daha önceki üç boyutlu Nissan logosu kaldırılmış fakat onun yerine baskı şeklinde bir alan oluşturulmuş. Bunun en büyük nedeni ise logo altına saklanan sürüş destek sisteminin radar teknolojisi. Yenilenen LED farlar ile dikkat çeken model, tampondaki büyük hava girişleriyle de oldukça sportif bir görümüm vadetmiş. Karoser yapısı da ufak dokunuşlar ve sert çizgilerle daha sportif bir hale bürünmüş. Hafif spor yapan araç, koyulaştırılmış stop grubuyla birlikte daha sert bir görünüm çiziyor. Elektrikli bagaj kapağı da artık bir ayak hareketiyle bile açılabiliyor. Yenilenen modele ise 465 litrelik bir bagaj eşlik etmiş. Direksiyona ilk geçtiğimizde dizel motorunda etkisiyle motor biraz gürültülü çalışıyor. Yumuşak süspansiyon yapısı konfor odaklı çalışırken, yerden yüksek olması ve geniş yanaklı lastikler virajlarda azda olsa yatma eğilimi gösteriyor. Makyajla birlikte gelen aktif sürüş kontrolü, set geçişlerinde bile sürüşü ayarlıyor ve tork dağılımını yapıyor. X-Tronic şanzıman ise akıllı motor freniyle viraj geçişlerinde hafif hafif hızı azaltıyor.

100 KM’DE 5.1 LİTRE

Aracın kalbinde görev yapan 1.6 litrelik dizel motor önceki versiyonlarıyla aynı. Bu kısımda hiçbir yenileme ve güncelleme gerçekleştirilmedi. 1640 kilogram ağırlığındaki aracı hızlandırmada zorlanmayan ünite, 130 beygir güç ve 320 nm tork üretiyor. Gücünü CVT şanzımanla ön tekerleklere aktaran motor, manuel vites değişimine de izin veriyor. Bu kombinasyonla 0-100 km/s ivmelenmesini 11.4 saniyede tamamlayan X-Trail, 180 kilometre hıza ulaşabiliyor. Tüketim konusunda da oldukça beğenimizi kazanan model, 100 kilometrede fabrika verilerine göre ortalama 5.1 litre yakıt sarfiyatı gerçekleştiriyor. Bizim denemelerimizde ise yol bilgisayarına yansıyan rakam 6 litre seviyelerini geçmedi. Nissan, yeni X-Trail için başlangıç fiyatını 163 bin 300 lira olarak belirlemiş. Bize konuk olan otomatik şanzımana sahip Platinum versiyonundaysa fiyat 191 bin 850 lirayı buluyor. Rakiplerle benzer bu fiyata 360 derece çevre görüş sistemi, 7 inçlik dokunmatik ekran, akıllı park sistemi, otomatik çarpışma önleyici, çapraz trafik uyarı sistemi, Bose ses sistemi, şerit takip uyarısı, trafik işaretleri tanıma sistemi, kör nokta uyarı sistemi, otomatik uzun farlar, hareketli nesne algılama sistemi, yorgunluk algılama sistemi gibi uzun bir liste eşlik ediyor. 

17-09/03/45454545.jpg

İÇ MEKAN ARTIK DAHA ELİT

Aracın iç mekanına girdiğimizde ise en büyük değişimin daha spor bir hale gelen 3 kollu deri direksiyon olduğunu görüyoruz. Bunun dışında ise iç mekâna ufak dokunuşlar gerçekleştirilmiş. Konsoldaki yeni deri döşeme kaplamalar hem kaliteli hem de elit bir görünüm sağlamış. Vites kolu yenilenirken, havalandırma ızgaralarındaki gri renkli kaplamalar ise artık piyano siyahı olarak sunuluyor. Gerçek derinin kullanıldığı koltuklar, siyah, bej ve taba renk seçeneklerine sahip. Son derece ferah olan iç mekanda, yüksek oturma pozisyonu ve uzun motor kaputu, aracı olduğundan da büyükmüş gibi hissettiriyor. Buna rağmen sürüş oldukça rahat. Aracın arka bölümü de makam araçlarını aratmayacak kadar diz ve baş mesafesi sunabiliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN