Ar-Ge’yi belgeledi ihracata odaklandı

Ar-Ge’yi belgeledi ihracata odaklandı

Brisa belgelendirilen Ar-Ge merkeziyle ihracatta gaza basmaya hazırlanıyor. Son 5 yılda 1,5 milyar lira ihracat yapan şirketin yıl sonu hedefi ise 180 milyon dolar.

ALİ YILDIRIM

Teknolojiyi Türkiye’de geliştiren Brisa, belgelendirilen Ar-Ge merkeziyle ihracatta gaza basıyor. Son 5 yılda uluslararası pazara 1,5 milyar liralık ürün ihraç eden marka, yeni atılımını İzmit fabrikası için yaptı. Brisa, belgelendirilen Ar-Ge Merkezi ile birlikte uluslararası rekabet gücünü artıracak yenilikçi süreç ve geliştirme teknolojileriyle ihracatını güçlendirecek. Bu sayede yeni ürünleri pazarın ihtiyaç duyduğu şekilde daha kısa sürede devreye alma, yeni nesil teknolojilerle dünya standartlarında ürün geliştirme, hammadde kaynaklarını daha kısa sürede onaylama gibi kabiliyetlerini artıracak. Belgelendirilen Ar-Ge Merkezi ile Brisa, yüzde 94 olan yerli üretim oranını artıracak ve ihracatına ivme kazandıracak. Ar-Ge Merkezi, şirketin Aksaray Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yeni nesil üretim anlayışıyla, toplam 300 milyon dolar yatırımla kurmakta olduğu ikinci fabrikasına da hizmet edecek. Tüm bu çalışmalarıyla Brisa ülke ekonomisine ve endüstriyel birikime sunduğu katkıyı artıracak. Brisa Genel Müdürü Cevdet Alemdar, “30 yıldır yatırımlarımızla teknolojiyi Türkiye topraklarında yeşertiyoruz. Bizden başka herhangi bir üreticide olmayan özel karışım teknolojisine 17 milyon dolar yatırım yaparak, otomotiv firmalarına dünya standartlarında lastik geliştiriyoruz. Yerli tedarikçi geliştirme ve yenilikçi hammadde geliştirme süreçlerini de önceliğimize alarak her yıl 30 yeni proje geliştireceğiz” şeklinde konuştu. Bu yıl Ar-Ge’ye 22 milyon lira yatırım yapacaklarını ekleyen Alemdar, yıl sonu ihracat hedeflerinin 180 milyon dolar olduğunu ekledi. Alemdar, “2017 yılı Ocak-Haziran döneminde bir önceki yıl aynı döneme kıyasla Brisa toplam yurtdışı satışlarında ise cirosal olarak yüzde 34 oranında artış sağladık. Avrupa pazarının yüzde 2 büyüme kaydettiği katma değeri yüksek lastikler segmentinde ise Lassa bir önceki sene aynı döneme göre yüzde 13 oranında büyüme sağladı. 2017 yılı sonunda ihracatımız yaklaşık 5 milyon adede ulaşacak. Türk mühendisliği ile Çin’e özel lastik geliştirdik” dedi.

ORTAKLIĞIMIZ 30 YILI GERİDE BIRAKTI

Brisa’nın Türk-Japon iş birliğinin en başarılı örneği olduğunu ifade eden Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı ve Brisa Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Alper, “İnovasyon, digitalleşme, endüstri 4.0 gibi kavramlar tüm dünyada iş modellerini dönüştürürken, Sabancı Holding olarak bu topraklarda katma değerli yüksek teknolojiler üretebilmek için önemli yatırımlara imza atıyoruz. Bridgestone Corporation ile ortaklığımız 30. yılına yaklaşıyor. Ortak vizyonumuz ve gelecek hedeflerimiz Brisa’da uyumlu bir iş planına dönüşüyor. Ar-Ge merkezimiz bu ortak vizyonun bir ürünüdür. Ar-Ge merkezinin hayata geçmesi ve teşvik alması bizleri onurlandırdı” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN