Arap sermayesinin yönü Türkiye

Arap sermayesinin yönü Türkiye

Referandum sonrasında Ortadoğu ve Körfez ülkeleri başta olmak üzere; yabancı yatırımcıların Türkiye’den gayrimenkul alma sürecine gireceğini ifade eden ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay, özellikle Katar ve Suudi Arabistan’dan süreci takip eden ve düğmeye basmayı bekleyen yatırımcılar olduğunu söyledi.

Atalay, “ABD ve Avrupa ekonomisini ayakta tutan Arap sermayesinin bir kısmı Türkiye’ye akacak” dedi. Atalay, “Referandum süreci yabancı yatırımcılar tarafından da çok yakın takip ediliyordu, şimdi yerli yatırımcının yanı sıra beklemede kalmayı tercih eden yabancı yatırımcının da harekete geçeceğini ve yatırımların hızlanacağını öngörüyoruz” diye konuştu.

2016 yılında beklenmeyen olumsuzlukların yaşanmasıyla tedirginlik ve endişeye sürüklenen iş dünyasının referandum sürecinin sona ermesiyle rahat bir nefes aldığını söyleyen ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay, bundan sonraki süreçte bekletilen ve ertelenen yatırımlar için düğmeye basılacağını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN