Aşçıoğlu Grup, 755 kişiye yeni istihdam sağlayacak

Aşçıoğlu Grup, 755 kişiye yeni istihdam sağlayacak

Bu yıl Sarıyer’de konut, Ataköy’de konut ve ofis, Merter’de ticari olmak üzere üç yeni projeyi hayata geçirecek olan Aşçıoğlu Grup, toplam 245 milyon dolarlık yatırım yapacak. Böylelikle 755 kişiye de yeni istihdam sağlayacak.

Bu yıl 50’nci yılını kutlamaya hazırlayan Aşçıoğlu Grubu, yeni konut ve ticari ünite projeleri için kolları sıvadı. Grup, toplam 245 milyon dolar yatırımla Sarıyer’de konut, Ataköy’de konut ve ofis, Merter’de ticari ve ofis olmak üzere üç yeni projeyi hayata geçirecek.

Gayrimenkul sektörünün 2016 yılı performansını değerlendiren Aşçıoğlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, sektör olarak 2016’ya iyi başladıklarını, ancak 15 Temmuz’la birlikte satışlarda düşüş yaşandığını, taşın altına elini koyan sektörün attığı adımlarla da yüzde 4’lük bir artış kaydedildiğini bildirdi. Aşçıoğlu, “Kampanyalara ek olarak konut kredi faizleri, dövizdeki hareketler ve artan arsa maliyetleri konularında sürdürülebilir bir iyileştirme yapılabilirse, sektör olarak bu yıl da hatırı sayılır bir büyüme oranı yakalayabiliriz” dedi.

Geçen yıl, Dubai’nin önde gelen gayrimenkul geliştirme markalarından Deyaar Group ile işbirliği yaparak Dubai’nin ilk Türk markalı konut projesine imza attıklarının altını çizen Yaşar Aşçıoğlu, Dubaili Group ile konut projeleri Selenium’u global bir marka haline getirdiklerini söyledi. Aşçıoğlu Grubu’nun 2017 yılında yine Avrupa Yakası’nda yeni projelere imza atacağını açıklayan Yaşar Aşçıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Ataköy’deki büyümemizi Selenium Retro 9 ile devam ettireceğiz. Bu projemizin yanı sıra Merter ve Sarıyer’de de birer projeyi hayata geçireceğiz. Tüm bu yatırımlar çerçevesinde 755 kişiye istihdam sağlayacağız. Geçtiğimiz yıl toplam 213 milyon lira ciro elde ettik. Bu yıl inşa edeceğimiz üç proje için toplam 245 milyon dolar yatırıma imza atarak sene sonunda 415 milyon lira ciro elde etmeyi hedefliyoruz.”Aşçıoğlu Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Aşçıoğlu da Selenium Retro projelerinde yüzde 85 satış oranına ulaştıklarını, kalan dairelerin satışını bu yıl tamamlayacaklarını bildirdi.

Dubai’de inşası başlayan Midtown Selenium by Deyaar projelerinde ise yüzde 25’lik bir satış başarısı elde ettiklerini açıklayan Aşçıoğlu, “Devam eden projelerimiz çerçevesinde 2016 yılında toplam 81 birimin satışını gerçekleştirmiş olduk.” Öte yandan Aşçıoğlu Grubu, bu yıl 50 – 100 milyon lira aralığında tahvil ihracına çıkmaya hazırlanıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN