Avrupa Birliği ülkelerine ihracat hamlesi

Avrupa Birliği ülkelerine ihracat hamlesi

Tarım ve Orman Kırklareli İl Müdürü Funda Eylem Özel, Avrupa Birliği (AB) ülkelerine yapılacak gıda ihracatı hakkında bir firma ile bilgilendirme görüşmesi gerçekleştirdi.

Bugüne kadar çoğunlukla yerel pazara odaklanan Danone Tikveşli Gıda ve İçecek San. ve Tic. A.Ş, Avrupa Birliği üyelerine belli başlı ürünleri ihraç etmek amacıyla görüş almak için Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne başvuruda bulundu.

Tarım ve Orman Kırklareli İl Müdürü Funda Eylem Özel, Gıda ve Yem Şube Müdürü Vekili Yiğit Akın, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Fevzi Atmaca ve ihracat sorumlusu personelleri ile işletmeye giderek, ihracatın gerçekleştirilebilmesi için gerekli prosedürün belirlenmesi hususunda bilgilendirme gerçekleştirdi.

18-11/21/aw549778_01.jpg

MEVZUAT HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

İşletme yetkilileri eşliğinde planlanan fabrika gezisi esnasında ihracatı yapılacak ürünler hakkında tanımlamalar yapılarak, ihracatı yapılan ürünün ve ithalatçı ülkenin kanunlarına göre değişlik göstereceği göz önüne alınıp, farklı ülkelerin talep edebileceği laboratuvar analizleri ile mevzuat hakkında bilgi verildi.

Her üretimin ve üretilen ürünün ihracatının ülkeye ekonomik açıdan büyük getirisi olacağını söyleyen Özel, yeni iş sahalarının oluşturulacağına da vurgu yaptı. Özel, aynı zamanda ihracatın işsizlik oranının düşmesine katkı sağlayacağını söyledi.

KIRKLARELİ/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN