Avrupa dijital rekabette ABD’den geri değil

Avrupa dijital rekabette ABD’den geri değil

Dijital gelecekte Avrupalı şirketlerin, tahmin edildiğinin aksine ABD’li muadillerine kıyasla daha da ileride oldukları belirlendi.

FRANKFURT

Dijitalleşme konusunda ABD’nin Avrupa’nın önünde olduğu düşüncesinin zannedildiği kadar geçerli olmadığı ortaya çıktı. Bain and Company isimli bir danışmanlık şirketinin dünya genelinde 500 üst düzey şirket yöneticisi ile yaptığı bir araştıraya göre, ABD’deki büyük şirketlerin aksine Avrupalı büyük şirketlerin önemli bir kısmı‚ “nesnelerin interneti’’  konusuna kendilerini konumlandırmış durumda. Araştırmada Avrupalı şirketlerin daha dijital teknolojiler ortaya çıkış aşamasındayken hazırlıklara başladıkları ve artık müşterilerine nesnelerin interneti bağlamında hizmetler verecek düzeye geldikleri ortaya çıktı. Daimler, Audi, ve BMW Nokia’ya ait “Here” isimli dijital kart sistemine 2.6 milyar Euroluk yatırım yaptı. Böylece Silikon Vadisi’nin yıldızları Google ve Apple’la rekabet eder hale geldi. 

 Otomobil sanayinin üç devi attıkları bu adımla hem müşterilerine verdikleri dijital hizmet kalitesini arttırdılar hem de kendi başına giden araç teknolojsinde önemli bir aşama kaydettiler. Almanlar veri güvenliği konusunda rekabette önemli avantaj sağlamış durumda. Alman Telekom şirketi Microsoft Azure ile yaptığı işbirliği sonucunda büyük veri tabanlarını Almanya’da korumak isteyen şirketlere  hizmet verir duruma geldi.Araştırma sonuçlarına göre Avrupalılar nesnelerin interneti pazarında ABD’li şirketlere oranla daha büyük bir potansiyel görüyor. Uzmanlar nesnelerin interneti sahasında dünya üzerinde ortaklık ve satın alma ile 80 milyar Euroluk  bir yatırımın olduğunu tahmin ediyor. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN