Avrupalı düz ayakkabı Ruslar topuklu giyiyor

Avrupalı düz ayakkabı Ruslar topuklu giyiyor

Türk ayakkabı sektörünün dünyanın farklı coğrafyalarına ihracat yapan temsilcilerine göre, kadınların ayakkabı tercihi ülkeden ülkeye değişiyor.

Avrupalı ve Amerikalı kadınlar genelde düz, Ruslar topuklu ve iddialı, Ortadoğular taşlı ve renkli tasarımlara ilgi duyuyor, Türk kadını ise beğendiği ayakkabıya “Bunu giyerim ama insanlar ne der” düşüncesiyle yaklaşıyor. Kanada’dan Avustralya’ya 50’nin üzerinde ülkeye yıllık yaklaşık 700 milyon dolarlık ayakkabı ihracatı yapan Türkiye, özellikle deri ayakkabı tasarımı konusunda hızlı bir ilerleme kaydetti.

Kurduğu dış ticaret şirketi ile 36 ülkeye internetteki alışveriş siteleri üzerinden ayakkabı ihracatı yapan Ufuk Atan, ayakkabıların tasarım, desen ve renklerinin bölgelere göre farklılık gösterdiğine işaret etti. Atan, Avrupa ülkelerinde deri olmayan bir ayakkabının satılmasının çok zor olduğunu, ayakkabıdan öncelikle konforlu ve sağlıklı olmasının beklendiğini ifade etti. Bu nedenle çok yüksek topukların Avrupa’da tercih edilmediğini kaydeden Atan, en yüksek topuklu ve iddialı ayakkabıların ise Rusya pazarında satıldığını bildirdi

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN