Avrupalı turistin gözü Türkiye’de

Avrupalı turistin gözü Türkiye’de

Avrupalı turistin gözdesi bu yıl Türkiye. Alman seyahat şirketleri rezervasyonların yüzde 50 arttığını ifade ederken, İngiliz şirketler Türkiye’ye olan ilginin yüzde 70’e çıktığını Avusturalya’dan ise yüze 200 talep olduğunu dile getirdi.

EKONOMİ SERVİSİ/İSTANBUL

Avrupalı turistlerin Türkiye’ye olan ilgili 2018’de artarak devam ediyor. Yaz sezonu için yapılan erken rezervasyonların oldukça yüksek olduğunu söyleyen dünyaca tanınmış seyahat şirketleri, rakamların daha da artacağını ön görüyor. Almanya Turizm Endüstrisi Federal Birliği Başkanı Michael Frenzel, Türkiye’nin giderek güçlenen bir turizm potansiyeli olduğunu belirterek, “Bu şekilde devam ettiği takdirde 2018 ve sonrasında daha önceki rakamları elde etmek gayet mümkün. Hatta 4 milyon Alman turiste ulaşmak mümkün” ifadelerini kullandı. Dünyanın en büyük tur operatörlerinden TUİ’nin Yönetim Kurulu Başkanı Fritz Joussen, “Almanya’dan Türkiye’ye yaz sezonu için yapılan rezervasyonlarda geçen yıla göre şimdiden yüzde 50 artış olduğunu söyleyebilirim” diye konuştu. Türkiye’ye tatil rezervasyonlarında yüksek artış kaydeden şirket, mayıs-ekim döneminde sadece Antalya’ya yapılacak seferlerde yolcu kapasitesini 100 bin kişi daha artırma kararı aldığını bildirdi. Almanya’da Thomas Cook bünyesinde faaliyet gösteren Öger Tours da bu yılın yaz sezonu için Türkiye rezervasyonlarında büyük artış yaşandığını açıkladı. Öger Tours Türkiye Ürün Müdürü Altan Tarakçı, “Yaz sezonu rezervasyonları şu anda, 2015 yılındaki en iyi seviyelerinde. Bu nedenle rezervasyonlarda geçen yıla göre iki basamaklı bir artış yaşıyoruz” şeklinde konuştu. İngiliz Seyahat Acenteleri Birliğinin aralık sonunda yayımladığı “2018’de Seyahat Trendleri” adlı raporunda, Türkiye’nin yeniden tatilcilerin gözde tercihi olduğu, yaz dönemi için rezervasyonlarda geçen yıla kıyasla yüzde 69 artış kaydedildiği belirtildi. Raporda, “Seyahat şirketi TUI, 2018’de Türkiye için paket turlarının satışlarında yüksek bir artış kaydetti. Jet2holidays şirketi de bu zamana kadarki en büyük kış dönemi kampanyasını 2018-2019 dönemi için başlattı. Manchester’dan yapılacak uçuşlarda 730 bin koltuk bu satış için ayrıldı” açıklamaları yapıldı.

AVUSTURALYALI İLK 3’ÜN İÇİNDE

Bu yaz tatilini Türkiye’de yapmak isteyen Avusturyalı turistlerin sayısı da yüzde 200 artış gösteriyor. Ülkenin en büyük seyahat acentesi TUİ’nin Sözcüsü Kathrin Limpel, 2018’de Avusturyalıların yaz tatili için tercih ettiği ülkeler arasında ilk sırada Yunanistan’ın, ikinci sırada İspanya’nın, üçüncü sırada ise Türkiye’nin yer aldığını söyledi. Limpel, Avusturya’da geçen yılın aynı dönemine göre turizm sektöründe yüzde 25 artış yaşandığını kaydederek yaz tatili için Avusturyalıların kişi başına yaklaşık 900 euro harcadıklarını, halihazırda tatilcilerin yüzde 20’sinin ön rezervasyon yaptığını belirtti. TUİ firması, Türkiye’ye rezervasyonların yüzde 200 artış gösterdiği bilgisini paylaştı.

HOLLANDA’DAN YÜZDE 38 ARTIŞ

Hollanda’nın en büyük seyahat şirketleri arasında yer alan D-Reizen’in verilerine göre, bu yıl şirketin Türkiye için yaptığı rezervasyonlar yüzde 38 arttı. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, “Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, 2017’de ülkemize gelen yabancı ziyaretçi sayısı bir önceki yıla göre yüzde 27,84 oranında artarak 32 milyon 410 bin 34 seviyesine yükseldi. 2017’de Rusya pazarında yaşanan geri dönüşle birlikte Rusya tekrar en büyük pazarımız konumuna yükseldi” ifadelerini kullandı. Ulusoy, “2018 yılında da Türkiye’ye gelen yabancı ziyaretçi sayısında çift haneli büyüme beklediğimizi ifade edebilirim” dedi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN