Ay sonu konutta talep artar

Ay sonu konutta talep artar

İstanbul Piyalepaşa’da 800 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen Piyalepaşa İstanbul’da ikinci etap satışa çıktı. Polat Holding Başkanı Polat, “Referandum sonrası gayrimenkulde satışlar ve fiyatlar artacak” diye konuştu.

EKONOMİ SERVİSİ

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, 16 Nisan’daki referandum sonrasında gayrimenkulde satışların da fiyatların da artacağı öngörüsünde bulundu. Piyalepaşa İstanbul’da son durumu değerlendiren Polat, projede 1. etap satışlarının ardından ikinci etabın da hedeflenenden önce satış çıktığını açıkladı. Proje aşamasında yıkılmayan 100’e yakın bina kaldığını dile getiren Adnan Polat, “300-400 binayı yıktık. Diğer yıkılmayan bina sahipleriyle de anlaşmaya çalışıyoruz. Sadece gecekondularla anlaşmak yetmiyor. İçeride kiracılar var. Kimsenin gönlünü kırmadan bu işi yürütmek için özel çaba sarf ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Gayrimenkul sektörünün, ekonomik, siyasi ve toplumsal alanda yaşanan olumsuzluklara rağmen büyümesini sürdürdüğünü vurgulayan Polat, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gayrimenkul ülkemizde halen en güvenli ve zamansız bir yatırım aracı. Koşullar, olaylar ne olursa olsun, Türk halkı gayrimenkule yatırım yapmaya devam ediyor. 2017 için de bunun devam edeceğini düşünüyoruz. Şu anda sadece Piyalepaşa İstanbul’da 500’ü aşkın çalışanımız var, bu rakamı yıl sonuna kadar yüzde yüz artar.” Adnan Polat, 40 yıldır inşaat işinde bulunduğunu belirterek, “Parası olup dövizde altında tutanlar; gayrimenkul ve konut almanın bundan daha iyi bir zamanı olamaz. Referandumdan sonra gayrimenkulde satışlar da fiyatlar da artacaktır. Bu fırsat bir daha ele geçmez.” dedi. Referandumdan sonra fiyatlarda ciddi bir hareket olacağının altını çizen Polat, “Son birkaç yılda biraz yavaşlasa da Türkiye ekonomisi bunu atlatacak. Bu konuda hem yatırımcılar hem bankalar hem hükümet gerekli tedbirleri almaya devam ediyor. Türkiye, gayrimenkul alanında alıcı lehine hayatımda gördüğüm en iyi dönemi yaşıyor.”

FİYATLAR OLMASI GEREKENİN YÜZDE 25 ALTINDA

Konut fiyatlarının genelde dolara endeksli yükseldiğini dile Adnan Polat, “Şu anda döviz fiyatlarıyla orantılı bir artış olmadı. Nereden bakarsan arada yüzde 25 fark var. Fiyatların olması gerekenin çok altında olduğunu düşünüyorum” diye konuştu. Son 3 yıldır gayrimenkul sertifikasıyla ilgili araştırmalar yaptıkları bilgisini veren Polat, “Biz de yapmak istiyoruz. Şu anda bankaların tam hazırlıklı olduğunu düşünmüyorum. Sertifikanın, gayrimenkul sektörüne ve kentsel dönüşüme çok katkısı olacak.” yorumunu yaptı.        

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN