Ayten makyajı yaptı etkilemek için yola çıktı

Ayten makyajı yaptı etkilemek için yola çıktı

Türkiye’de segment lideri olan İzmit’li i10 (Ayten) makyajlanarak banttan indi. Daha modern bir görünüme kavuşan araç, küçük hacimli motoru ve 39 bin 950 liralık fiyatıyla yollarda boy gösteriyor.

ALİ YIDIRIM-İZMİT

Türkiye’nin en genç markalarından olan Hyundai, İzmit’teki üretim tesisiyle birlikte atağa geçti. Markanın İzmit Fabrikası’nda ürettiği i10, 3 yıl aradan sonra makyaj operasyonundan geçti. 1.5 milyar lira yatırımla fabrika kapasitesini iki katına çıkaran İzmit’li i10 (Ayten) bugüne kadar 300 bin adetten fazla satış rakamına ulaştı. Bu rakamın sadece 10 bin adetini iç piyasaya sunan tesis, geri kalanını 40’tan fazla ülkeye ihraç ederek 2.5 milyar lira ihracat geliri elde etti.   

BAŞLANGIÇ FİYATI 39 BİN 950 TL

Türkiye’de A segmentinin en çok satan modeli olan i10 yüzde 75’lik pazar payına ulaşarak, 2016 yılını 3 bin adetlik satış rakamıyla tamamlamayacak. Hyundai Assan İzmit Fabrikası’nda yapılan törenle birlikte üretimine başlanan i10, Türkiye’de 39 bin 950 liradan satışa sunuluyor. Hyundai Assan Başkanı Mong-Hyun Yoon, “Türkiye benim ikinci vatanım. Böylesine güzel bir ülkede bu kadar yüksek kalite ve teknolojiye sahip olan fabrikada görev yapmak gurur verici” dedi.

LPG SEÇENĞİDE VAR

Hyundai Genel Müdürü Önder Göker ise “i10, rakiplerinde bulunmayan Ön Çarpışma Uyarı Sistemi, Şeritten Ayrılma Uyarı Sistemi, statik dönüş farlar, 7-inç dokunmatik ekranl navigasyon ve multimedya ve altı hava yastığı gibi özelliklere sahip. Tüm bu özellikleriyle Yeni i10’un başarılarını daha da katlayacağına inanıyoruz” dedi. Selefi gibi Yeni i10 da 5 ileri manuel veya 4 ileri otomatik vites seçenekleriyle satışa sunuluyor. Kaput altında 1.0 ve 1,25 litrelik iki benzinli motor görev yaparken, araca fabrikasyon LPG’li (1.0) olarak sahip olmak mümkün.

16-10/24/24kr05-asa.jpg

İLK SÜRÜŞ

Banttan inen yeni i10’ların direksiyonuna geçerek, ortalama 150 kilometrelik ilk sürüşü gerçekleştirdik. 1.2 litrelik motor seçeneğiyle yola çıktığımız model sınıfına göre kaliteli iç mekanıyla dikkat çekiyor. Tatlı sert süspansiyonla minik boyutlarına rağmen tatminkar bir yol tutuş sergileyen araç, yalıtım konusunda da başarılı. 4 ileri otomatik şanzımanla kombine edilen model, 87 beygir güç sunarken maksimum torkuda 119 Nm. Araç, 100 km’de ortalama 5.9 litrelik yakıt tüketiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN