Bakan Koca'dan emekli hekim maaşlarına ilişkin açıklama

Bakan Koca'dan emekli hekim maaşlarına ilişkin açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hekimlerin emekli maaşlarının yükseltilmesine ilişkin Kanun tasarına göre, pratisyen hekim emeklilerine takriben bin 500, uzman hekim emeklilerine de 2 bin lira ücret artışı getirileceğini bildirdi.

Koca, Twitter'dan, "Sağlıkla İlgili Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde  Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nda yer alacak  düzenlemelere ilişkin paylaşımda bulundu.

Buna göre, sağlık turizmi potansiyelini harekete geçirmek için  üniversiteler, Sağlık Bakanlığıve özel sektörün iş birliği yapması ve koordineli  çalışması sağlanacak.

Özellikli tıbbi hizmetler (kanser cerrahisi, organ nakli vb) veren,  başta doktorlar olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının döner sermaye katkı  paylarının tavanlarında yükselmeye gidilecek.

Sağlık turizmi alanında hizmet veren ve artı değer üreten sağlık  personelinin döner sermaye tavanı artırılacak, doktorlara tavan sınırlaması  olmaksızın gelir elde etme imkanı tanınacak.

Özellikli tıbbi hizmetler veren personelin ve sağlık turizmi hizmeti  veren personelin döner sermaye ile desteklenmesi, üniversite hastanelerinde de  uygulamaya konulacak.

Tüm sağlık personellerine (hekim, diş hekimi, eczacı, hemşire,  fizyoterapist vb) yılda 60 gün, yani her yıl 2 ay fiili hizmet zammı verilecek.

Pratisyen hekim emeklilerine takriben bin 500, uzman hekim  emeklilerine 2 bin lira ücret artışı sağlanacak.

Uluslararası sağlık hizmetleri alanında Türkiye'de sunulan hizmetlerin  tanıtımını yapmak, kamu ve özel sektörün sağlık turizmine yönelik faaliyetlerini  desteklemek ve koordine etmek, hastaların Türkiye'ye gelmesi için engeller varsa  (ulaşım, gümrük, vize vb) bunları aşmak ve diğer sorunlarla ilgilenmek için  uluslararası Sağlık Hizmetleri Anonim Şirketi kurulacak.

ANKARA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN