Bakan Naci Akbal açıkladı! Hurdaya 10 bin lira teşvik geliyor hedefte 8 milyon araç var

Bakan Naci Akbal açıkladı! Hurdaya 10 bin lira teşvik geliyor hedefte 8 milyon araç var

Maliye Bakanı Naci Ağbal "16 yaş ve üzeri araçların hurdaya ayrılması karşılığında, yeni araç alımında 10 bin liraya kadar ÖTV indirimi sağlanacak" dedi. Türkiye genelinde 8 milyona yakın 16 yaş üstü araç var.

Maliye Bakanı Naci Ağbal: "16 yaş ve üzeri araçların hurdaya ayrılması karşılığında, yeni araç alımında 10 bin liraya kadar ÖTV indirimi sağlanacak" dedi. Türkiye genelinde 8 milyona yakın 16 yaş üstü araç bulunuyor.

İkinci el araçların trafikten çekilmesi ve yeni araç alımının teşviki amacıyla, 31/12/20199 tarihine kadar uygulanmak üzere; 16 yaş ve üzerindeki otomobil, panelvan, minibüs, otobüs, kamyonet ve kamyonların, ihracatı veya İmha Merkezlerine teslim edilmek suretiyle trafikten kaydı silinerek hurdaya ayrılması karşılığında, araç sahiplerine, yurtiçinden yeni araç alımında 10.000 lirayı geçmemek kaydıyla ÖTV indirimi sağlanabilmesi imkanı getirilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN