Bakan Tüfenkçi: Her yıl 1 milyon gence iş, aş, ekmek bulmamız lazım

Bakan Tüfenkçi: Her yıl 1 milyon gence iş, aş, ekmek bulmamız lazım

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Türkiye ekonomisinin büyümeye devam ettiğini belirterek, "Her yıl 1 milyon gencimize iş, aş, ekmek bulmamız lazım” dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkçi, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan ile birlikte Nevşehir'e geldi. Bakan Tüfenkçi'yi burada Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Ebubekir Gizligider, Murat Göktürk, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, protokol mensupları ve partililer karşıladı.

Ak Parti Nevşehir İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Bakan Tüfenkçi, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişimine rağmen Türkiye ekonomisinin büyümeye devam ettiğini söyledi. Bakan Bülent Tüfenkçi, şöyle konuştu:

“Teşkilatlarlarda görev yapmanın ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Partimiz 14 Ağustos’ta 16'ıncı yaşını kutlayacak. Milletin sevdası, aşkı, milletten başka güç almayan, bir lideri arkasında siyaset yapanlar olarak bugüne kadar utanılacak hiçbir iş yapmadık. Her kesime hizmet götürdük. Yol götürdük, su götürdük, alt yapı götürdük. Engellimize, iş adamımıza, esnafımıza sahip çıktık. Biz bu hizmet yolunda 15 yıldır hizmet ediyoruz. Ülkemizi ilk 10 ekonomi arasında yer aldırmak istiyoruz. Biz büyümeye devam ederken önümüze engeller çıkardılar. 2002'de Cumhurbaşkanımızı o gün Meclise sokmadıklarında da Nevşehirliler onun yanındaydı. Ak Parti'yi kapatmak istediklerinde, Gezi olaylarında da sizler Ak Parti'nin ve Cumhurbaşkanının yanındaydınız. Bunun için Nevşehirlilere sizlerin şahsında teşekkür ediyorum. Her vatandaşımızın cebine daha fazla para girsin, daha fazla iş ve aş bulalım onun hesabını yapıyoruz. Hain girişime rağmen ülkemizi büyütmeyi başardık. Yurt dışında şer odakları bir araya gelip ülkemizi hedef almışlar. 2016'da Avrupa’nın 6’ncı büyük ekonomisi arasına sokmayı başardık. 2017’nin ikinci çeyreğinde bu ülkeyi büyütmeye devam edeceğiz. Sürdürülebilir bir ekonomiyi kazanmamız lazım. Her yıl 1 milyon gencimize iş, aş, ekmek bulmamız lazım.”

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu da eleştiren Bakan Tüfenkçi, “Biz istiyoruz ki; Nevşehir’in turizmi gelişsin derken, birileri de Almanya'da turiste sesleniyor, aman Türkiye'de İstanbul’a, Nevşehir’e gelmeyin diye sesleniyor. Bunun faturasını millete ödetecekler. O zannediyor ki; birileri aferin derse, bir şey kazanacak. Önemli olan Nevşehirlinin, İstanbullunun, Malatyalının, sana aferin demesi. Millet seni alkışlamıyorsa, yabancıların alkışlamasının bir anlamı yok. Haktan ve halktan korktuk biz hep. 2019’da bu millet Cumhurbaşkanımızın, Ak Parti'nin arkasında duracak ve biz bu milletin hizmetkarı olmaya devam edeceğiz” dedi.

Toplantının basına kapalı bölümünde ise Bakan Tüfenkçi, partililerin sorularını cevapladı. Bakan Tüfekçi İl Başkanlığı ziyaretinin ardınıdan Uçhisar İlçesi'ne geçerek Nevşehir Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Arif Parmaksız'ın oğlu Burak Parmaksız'ın düğün törenine katıldı. 

NEVŞEHİR/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN