Bakan Zeybekçi: Kimseye küsme hakkımız yok

Bakan Zeybekçi: Kimseye küsme hakkımız yok

"Türkiye İmaj Kampanyası" tanıtım toplantısına katılan Ekonomi Bakanı Zeybekci, FETÖ konusunda Avrupa'dan gelen 'olumsuz' açıklamalarla ilgili "Bizim kimseye küsme hakkımız yok. Bıkmadan, usanmadan anlatacağız, küsmeyeceğiz" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Sizde Türkiye'ye gelin, kendi hikayenizi keşfedin" sloganıyla küresel şirketlerin üst yöneticilerinin Türkiye'yi anlattığı "Türkiye İmaj Kampanyası"nın tanıtım toplantısına katıldı.

Zeybekci, toplantıda yaptığı konuşmada, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine değinerek, kimseye doğru şekilde anlatamadıkları ve hissettiremedikleri bir olay yaşadıklarını ifade etti.

Darbe girişiminden sonra hemen hemen tüm Avrupa'yı, CHP'li ve MHP'li milletvekilleri ile dolaştığını ifade eden Zeybekci, "O gece bizimle birlikte olan, aynı duyguları paylaştığımız, birebir buna şahit olan dostlarımızın darbe girişimine dair hiçbir şüphesi yoktu." dedi.

KİMSEYE KÜSME HAKKIMIZ YOK

"Biz çıkalım bütün dünyaya diyelim ki, 'Gelin Türkiye'yi kendi gözlerinizle görün, kendi hikayenizi burada keşfedin.' Bizim kimseye küsme hakkımız yok. Dostlarımızı anlamıyorlarsa bizi anlamadılar diye belki alınganlık yapabiliriz. Ama bizi anlayamayan dostlarımız için biz diyelim ki 'kendimizi anlatamadık.' Biz bıkmadan, usanmadan anlatacağız, küsmeyeceğiz."

Ekonomi Bakanı Zeybekci, bu yıl ihracata yoğunlaştıklarını ve seferberlik başlattıklarını ifade ederek, mart ayı için ihracat rekoru gelebileceğini bildirdi.

Dünyanın en iddialı yatırım teşvik sistemine sahip olduklarını kaydeden Zeybekci, yatırımcılarla her şeyi konuşma ve beraber karar verme yetkisine sahip olduklarını söyledi.

Türkiye İmaj Kampanyası'nın ilk anda dünyada 7 merkezde başlayacağını, bunun devamının geleceğini bildiren Zeybekci, önce TV'ler, sonra gazeteler, dergiler, sosyal ve dijital medyada kampanya düzenleneceğini, şehir meydanlarında da kampanyayı göstereceklerini anlattı.

TOPYEKUN SEFERBERLİĞE BAŞLIYORUZ

Zeybekci, "Dünyayı, dünyadaki önemli aktörleri Türkiye'ye çağıracağız. İş dünyasındaki, medya alanındaki... Türkiye'de her şeyi elle tutup gözle görmelerini sağlayacağız. Sonra arkası da var. Dediğim gibi, topyekun bir seferberliğe başlıyoruz. Hükümet olarak böyle bir seferberliği bugüne kadar fiili olarak yaptık. Bütün bakanlarımız, gittiğimiz her yerde Türkiye'yi anlatmaya çalıştık.

Dostlarımıza dostlarını, müttefiklerini anlatmaya çalıştık. Israrla da devam edeceğiz. Dostlarımızı şu anda bir şekilde etkileyip, onları farklı şekilde yönlendiren terör örgütlerinin etkisinden kurtarmaya çalışacağız. Gelecekle ilgili hayallerimizi ve planlarımızı yeniden kurmaya çalışacağız." diye konuştu.

AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN