Bankalarda yüksek teknoloji

Bankalarda yüksek teknoloji

Bankacılık sektörünü harekete geçiren yeni nesil teknoloji, müşterilerin cebine kadar girdi. Akıllı telefonlar üzerinden bankacılık işlemleri artık daha kolay.

Gelişen teknoloji toplumun hayatını kolaylaştırırken, aynı zamanda ekonomiye de büyük bir katma değer sağlıyor. Yakın zamanda tüm sektörler yeni nesil teknolojiye istese de istemese de adapte olacaklar. Yeni nesli bugünden yakalayan firmalar ise şimdiden rekabet ortamını daha sağlam temellere oturtuyor. Bu teknolojiyi en yakından takip eden kurumlar ise bankalar.

İş Bankası: ‘iMessage ile para aktarma’ uygulamasını hayata geçirerek, müşterilerinin hayatını kolaylaştırıyor. Bankadan yapılan açıklamaya göre, uygulama kapsamında İşCep kullanıcıları, Apple’ın ‘iMessage’ adlı mesajlaşma servisi üzerinden hızlı ve kolay bir şekilde para aktarabiliyor. Uygulamayla birlikte para isteyebilme ve aktarma hizmetinden, iOS 10 ve üzeri işletim sistemine sahip mobil cihazı olan ve en güncel İşCep sürümünü kullanan İş Bankası müşterileri yararlanıyor. Uygulama üzerinden para isteyecek veya para aktaracak banka müşterilerinin bir defaya mahsus olmak üzere İşCep’te iMessage’ta kullanacağı hesabı tanımlaması yeterli oluyor. Hesap tanımlama işlemi, iMessage İşCep eklentisi ilk kez kullanılmaya başlarken veya ‘İşCep’te Ayarlar-iMessage Hesap Tanımlama’ menüsünden yapılabiliyor. Bu sayede, kullanıcılar her seferinde hesap numarası girişi yapmaya gerek kalmadan hızlıca para gönderebiliyor. Hesap tanımlama işleminin ardından, iki kullanıcı uygulama üzerinden sohbet ederken, para isteyen taraf iMessage üzerindeki ‘İşCep extension’ ikonunu seçerek karşı taraftan para isteğinde bulunuyor. Para isteği sohbet edilen tarafa ulaştığında, istek mesajını gören diğer kişi dilerse gelen mesajı tıklayarak alıcı ve gönderici hesap bilgileri ile tutarı onaylayarak sohbet ettiği kişiye kolayca para gönderebiliyor. Uygulamaya sahip olanlar işlem bazında en çok 300 lira olmak üzere, günlük olarak müşteri bazında tanımlı havale limiti kadar para aktarabiliyor.

DenizBank: Bu yeni teknolojiye akıllı telefon ve ATM uygulamalarıyla ayak uyduruyor. Bankanın müşterisi olsun veya olması, farklı bir bankaya ait kredi kartıyla da cepten cebe 24 saat para gönderebilmek mümkün. Aynı zamanda ATM’den kartsız para çekme ve üye işyerlerine ödeme yapmakta DenizBank mobil ile mümkün. Banka ‘fastPay’ uygulamasıyla cep telefonu numarasıyla da para transferi de yapmayı da artık daha kolay hale getiriyor. Bu uygulamayla birlikte internet üzerinden alışveriş yapmakta daha kolay hale gelecek. Kart bilgilerini girmeye gerek kalmadan, hızlı ve güvenilir bir alışveriş yapma imkanı da sunan ‘fastPay’, online perakende sistemiyle müşterilerinin hayatını kolaylaştırıyor. Uygulamayla beraber, düzenli yaptığınız para gönderimlerinizi ‘Düzenli Ödemeler’ altında organize edebilir, günlük, haftalık veya aylık olarak ödemeler tanımlana biliniyor. Banka yeni nesil uygulamasıyla, cüzdanınız yanınızda olmasa bile, istenilen DenizBank ATM’sinden kartsız para çekme avantajı da oluyor.

UGİ İLE İŞLEM DAHA HIZLI

İlk olarak 1997 yılında internet şubesini açan Garanti Bankası, cepten bankacılık hizmetini de hemen akabinde gerçekleştirmeye başladı. Banka, yaklaşık 20 yılda 10 milyon müşterisini dijital bankacılıkla tanıştırdı. 2015’te Türkiye’nin en dijital şirketi seçilen bankanın mobil uygulamaları da 2016’da ödül aldı. Banka yeni nesil teknolojilerine son dönemde bir yapay robot olan “Ugi”yi ekledi. Bankacılık uygulamasını yapay zekâ ile birleştiren şirket, akıllı telefonlar üzerinden konuşarak bile para transferi yapma imkânı sağladı. Banka yeni nesil bu teknoloji sayesinde uygulama kullanan müşterilerinin şubeye gitmesine gerek kalmadan işlem gerçekleştirmesini sağlıyor.

MÜŞTERİNİN GÖZÜ YETİYOR

Yapı Kredi Bankası, mobil ATM sistemiyle artık para çekmeyi daha hızlı bir hale dönüştürüyor. Bankanın uygulaması akıllı telefonlar üzerinden, ‘para çek’ butonuyla ATM üzerindeki QR kodu, mobil şube ekranında açılan kameraya okutuyor ve hiçbir yere dokunmadan direkt olarak para alına biliniyor. Bankanın mobil sistemine giriş yapmak için artık şifreye de gerek kalmıyor. Müşterisini gözlerinden tanıyan banka uygulaması, göz tarama teknolojisini kullanarak sisteme güvenli bir giriş yapmayı sağlıyor. Sistemi kullanmak için mobil şube üzerinden ‘Göz – ID Aktivasyonu’ açmak yeterli oluyor.  

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN