Basın Ekspres’te rezidans yatırımcısına 25 bin dolar

Basın Ekspres’te rezidans yatırımcısına 25 bin dolar

Mar Yapı ve Rotana, Basın Ekspres’te otel ve rezidans projesine başlıyor. Yatırımcılara, işletmesini Rotana’ya vermeleri halinde iki yıl, yıllık 20 bin ile 25 bin dolar ödenecek.

EKONOMİ SERVİSİ

Körfez’in en büyük otel zincirlerinden Rotana ile Mar Yapı, otel ve rezidanstan oluşan G Rotana projesini başlatıyor. Basın Ekspres Yolu’nda 2 bin 500 metrekare alanda inşa edilecek proje 152 odalı otel ve 153 adet rezidanstan oluşuyor. Fiyatların 290 bin liradan başlığı rezidanslarda 1+1 daireler 81 metrekareden başlıyor.

Projeden daire alan yatırımcılara, işletmesini Rotana’ya vermeleri halinde 1+1’lerde yıllık 20 bin dolar, 2+1’lerde 25 bin dolar ödenecek. Projenin tanıtım toplantısında konuşan Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök, “Bizim Türkiye’ye güvenimiz yabancı yatırımcıyı da teşvik ediyor. Türkiye’ye güven, yatırımlara devam anlayışıyla Rotana gibi bir devle sermaye ortaklığıyla G Rotana’yı hayata geçiriyoruz” dedi. Mar Yapı olarak tam bir otel hizmeti veren rezidanslar hayata geçirdiklerini olduğunu vurgulayan Özkök “Türkiye, geçici olduğunu düşündüğümüz son bir-iki yıllık sürecin dışında turizmde de bir ivme kazandı. Kaliteli konaklama ihtiyacı öne çıktı. Biz, Basın Ekspres Yolu’nun lokasyon olarak rezidans yatırımlarına uygunluğunu ilk fark eden firma olduk. İçinde otel konumlandırdığımız rezidans projelerimizle Mar Yapı dostlarına gerçek anlamda rezidans hizmeti sunuyoruz. G Rotana’nın ‘otel apartmanları’ konsepti, bu bakımdan bizim vizyonumuzla örtüştü. Biz projelerimizde ‘otel konforunda yaşam’ sunmayı hedefliyoruz” dedi.

10 YILLIK SÖZLEŞME

Projeden daire satın alan yatırımcıların kazanacağını ifade eden Özkök, sözlerini şöyle sürdürdü: “G Rotana; 152 odalı bir otel ve 17 katta 1+1 ve 2+1 tiplerinde çatal bıçağından havlusuna kadar otel odası gibi döşenmiş 153 adet rezidanstan oluşuyor. 2 bin 500 metrekare ticari alan ve otelle rezidanslara ayrı hizmet verecek sosyal tesisler de projede yer alıyor. Rezidanslarımızı satın alanlar arzu ederlerse ‘otel konforunda bir yaşamı seçebilecekler veya Rotana’nın farklı ülkelerde de kullanılan başarılı bir havuz sistemi olan ‘Otel Apartmanları’na dahil olabilecekler. Yatırımcılarımız, tapusunu aldıkları rezidans dairesini 10 yıllık bir sözleşme ile Rotana’ya işletilmek üzere verebilecek. Sözleşme kapsamında iki yıl boyunca yıllık olarak 1+1 rezidanslar için minimum 20 bin dolar, 2+1 rezidanslar için minimum 25 bin dolar Rotana garantisi kapsamında rezidans sahiplerine ödenecek.”

İSTANBUL YATIRIM DESTİNASYONUMUZ

Rotana Group Başkan Yardımcısı Selim El Zyr de Türkiye’nin potansiyeline inandıklarını söyledi. Selim El Zyr, Rotana olarak 2020 yılına kadar 100 otele ulaşmak istediklerini ve İstanbul’un bu anlamda öncelikli destinasyonları arasında bulunduğunu söyledi. Selim El Zyr “Türkiye’de turizme ve ekonomiye güveniyoruz ve hem Rotana hem ortaklarımız için geleceğin çok daha iyi olacağına inanıyoruz” değerlendirmesi yaptı.

16-11/20/20kr05rotana.jpg

DEĞERİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Basın Ekspres Yolu’nun lokasyon açısından önemine dikkati çeken Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök, iki havaalanı, TEM ve E5’i birleştiren konumdaki bölgenin, deniz otobüsüne yakınlığı ve metro bağlantısıyla her geçen gün değerinin arttığını sözlerine ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN