Bazı vergileri kaldırabiliriz

Bazı vergileri kaldırabiliriz

“Türk Bankacılık Sektöründe Suç Gelirlerinin Aklanması ve Terörün Finansmanı İle Mücadele Çalıştayı”nda konuşan Maliye Bakanı Naci Ağbal, piyasa derinliği için çalışma yaptıklarını ve bazı vergileri kaldırabileceklerini açıkladı.

Ağbal ayrıca finansal piyasalara yeni enstrümanlar getirmek için düzenleme yaptıklarını da bildirdi. Ekonomide alınan tedbirlerin bütçe açığına etkisinin milli gelirin yüzde 0,74’ü olduğu bilgisini paylaşan Ağbal, “Kamu maliyesinde alacağımız tedbirler arz tarafına yansıyacak. Türkiye’de mali disiplin var ve sürecek. Almış olduğumuz tedbirler geçici. Tedbirlerin etkisinde oran gelecek yıl yüzde 0,38, 2019’da yüzde 0,30’a düşüyor” dedi.

Ağbal tedbir ve teşviklerin etkisini göstermeye başladığını belirtti. Kredi Garanti Fonu’nun (KGF) sağladığı destekten 203 bin firmanın 146,4 milyar liralık fayda sağladığını söyleyen Ağbal, “KGF kredilerinde bankaların basiretli davrandıklarına inanıyorum. Genişlemeci kamu maliyesi sonuç veriyor, rakamları izliyoruz. Ekonomide yukarı yönlü ivmeyi çok rahat bir şekilde görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN