Beyaz eşyada lüks vergisi kalksın

Beyaz eşyada lüks vergisi kalksın

Hemen her evin vazgeçilmezi olan beyaz eşya için özel tüketim vergisi alınması, sanayicileri isyan ettirdi. ATSO Başkanı Çetin, KDV+ÖTV uygulamasının adeletsizliğini savunurken beyaz eşya satışlarının lüks kabul edilmemesi gerektiğini belirtti.

Günümüzde her evin vazgeçilmezi olan buzdolabı, çamaşır makinesi vb. beyaz eşya ürünlerinden özel tüketim vergisi alınması, sanayicileri isyan ettirdi. Beyaz eşyaların artık lüks kabul edilmemesi gerektiğini belirten Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, 150 metrekare üzeri konutta KDV'nin yüzde 18'den yüzde 8'e indiğini belirterek, yüzde 18 KDV artı yüzde 6,5 ÖTV ile buzdolabı ve çamaşır makinesi gibi beyaz eşyaların halen lüks olarak kabul edilmesinin "adaletsiz" olduğunu savundu.

İNDİRİME CAN SUYU

Çetin, 31 Mart 2017'ye kadar büyük konutlardaki yüzde 18'lik KDV'nin yüzde 8'e düşürülmesini memnuniyetle karşıladıklarını belirterek alınan kararı konut satışları için "yerinde ve doğru bir adım" olarak gördüklerini ifade etti. Çetin, "İnşaat ve emlak sektörü için bu KDV indirimi can suyu oldu" dedi. Yumurta, sebze-meyve, makarna gibi gıda ürünleri ile giyim, eğitim, diş fırçası, numaralı gözlük camı, huzurevi hizmeti, lokanta ve tarım makinelerinin de 8'lik KDV grubunda yer aldığını anımsatan Çetin, şöyle konuştu: "150 m2 üzeri konut, birçok gıda ürünü, eğitim ve sağlıkla aynı kategoride yer alıyor. Buzdolabı, çamaşır makinesi gibi beyaz eşya grubu ise yüzde 18 KDV artı yüzde 6,5 ÖTV ile lüks mal olarak işlem görüyor."      

KÖKLÜ REFORM GEREK

Akaryakıta yapılan zama dikkat çeken Çetin, fiyatların artmasına neden olacağını, dolayısıyla doğrudan ve dolaylı vergilerde gelir dağılımının düzeltilmesi, reel sektörün ve üretimin desteklenmesi için köklü bir reformun acil hale geldiğini vurguladı.      

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN