Bir yılda 5 trilyon plastik poşet tüketildi

Bir yılda 5 trilyon plastik poşet tüketildi

PRNet’in verilerine göre sadece 2018 yılında 5 trilyon plastik poşeti tüketildiği görülürken, bu poşetlerin yüzde 1’inden daha az bir kısmının geri dönüştürüldüğü saptandı.

Medya takip ve raporlama ajansı PRNet, plastik poşetlerin kullanımına yönelik yapılan araştırmayı inceledi. PRNet’in The World Count verilerinden ve medya yansımalarından derlediği bilgilere göre, sadece 2018 yılında 5 trilyon plastik poşeti tüketildiği görüldü.

Bu naylon poşetlerin ise sadece yüzde 1’inden daha az bir kısmının geri dönüştürüldüğü saptandı. Bununla birlikte her yıl 100 milyon ton plastik kullanıldığı belirlendi. Plastik ürünlerinde yaklaşık yüzde 10’unun okyanuslarda atık haline geldiği kaydedildi.

1 OCAK'TAN İTİBAREN ÜCRETLİ

Her gün biraz daha artan plastik/naylon kullanımın yönelik önümüzdeki günlerde çalışmalar yapılacağı da tespit edildi. Bu kapsamda Türkiye’de 1 Ocak 2019 itibarıyla plastik alışveriş poşetlerinin tüm satış noktalarında ücretli olarak temin edilmesi bekleniyor.

İSTANBUL/İHA

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN